poze ziua europeana a patrimoniului arad

Ziua Europeana a Patrimoniului - Arad

Arad , Arad. Sâmbătă 18 Septembrie 2010 12:30

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Ziua Europeana a Patrimoniului

În 18 septembrie 2010, cu ocazia celei de-a V-a ediţii a Zilei Europene a Patrimoniului la Arad, se vor deschide porţile unuia din cele mai importante monumente istorice din regiune: Cetatea Aradului, fortificaţie construită în secolul XVIII.

Cetatea Aradului va putea fi vizitată sâmbătă, 18 septembrie 2010, între orele 11-17. Accesul vizitatorilor este gratuit, şi va fi permis pe baza buletinului de identitate. Pentru grupurile de copii, intrarea va fi permisă pe baza buletinului de identitate al profesorului însoţitor.

Alături de Primăria Municipiului Arad, parteneri în organizarea evenimentului sunt Biroul de Informare al Consiliului Europei - Bucureşti, Centrul Cultural Judeţean Arad, Complexul Muzeal Arad şi Asociaţia PRO URBE.

În fiecare an, în luna septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze monumente istorice. Evenimentul ofera posibilitatea de a descoperi nu numai monumente istorice protejate, ci şi situri sau zone mai puţin cunoscute care, în mod obişnuit, nu sunt accesibile publicului larg. Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) au ca tematica în acest an Rolul patrimoniului în viaţa comunităţii, promovând accesul la patrimoniu ca un drept cetăţenesc, dar şi responsabilizarea cetăţenilor faţă de valorile de patrimoniu, ca obiectiv important al politicilor privind conservarea şi promovarea patrimoniului cultural. Asigurarea accesului la patrimoniul construit priveste atât latura de accesibilitate fizică, cuprinzănd căi de acces, panouri indicative şi explicative, cât şi accesul prin informare şi comunicare.

Arădenii cei interesati de o documentare mai aprofundată a tematicii “Rolul patrimoniului în viaţa comunităţii”, sunt invitaţi de Ziua Europeană a Ptarimoniului la o masa rotundă, care va avea loc în 18 septembrie 2010 la Primăria Municipiului Arad, cu începere de la ora 12,30 în sala 60.

Mai multe detalii: http://primariaarad.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1141
andrei

Adaugat in urma cu 4758 zile, 14 Sep. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Arad
concert trooper

Concert Trooper

Arad, Arad. Vineri 6 Octombrie 2023
turneu na ional un artist un pian si un tambal

Turneu național Un artist, un pian şi un ţambal

Arad, Arad. Marţi 26 Septembrie 2023
concert direc ia 5

Concert Direcția 5

Arad, Arad. Sâmbătă 9 Martie 2024
concert bosquito club flex

Concert Bosquito @ Club Flex

Arad, Arad. Vineri 8 Decembrie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .