poze limba romana fara frontiere

LIMBA ROMANĂ FĂRĂ FRONTIERE

Arad , Arad. Luni 15 Noiembrie 2010 13:00
Biblioteca Judeteana "A.D. Xenopol" , Gheorghe Popa De Teiuş, nr. 2-4

Categorii: Conferinte si Seminarii

LIMBA ROMANĂ FĂRĂ FRONTIERE

În ziua de 15 noiembrie 2010, la ora 13.00, în sala Artă şi Multimedia se va derula unul dintre cele mai vechi şi importante proiecte iniţiate de Biblioteca Judeţeană arădeană- ”Limba română fără frontiere”.

Prin acest proiect se fac cunoscute publicului arădean cultura, obiceiurile şi modul de viaţă ale românilor trăitori înafara graniţelor României.

În fiecare an, din 2002 încoace, Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” a invitat reprezentanţi valoroşi ai comunităţilor de români, cu influenţă în dezvoltarea vieţii socio-culturale a acestora, din următorele ţări: Ucraina, Republica Moldova, Valea Timocului şi Uzdin -Serbia, Macedonia şi Ungaria.

Anul acesta va veni la Arad scriitoarea şi publicista româncă Eva Iova Şimon, din Jula ( Ungaria). Cunoscută prin luările ferme de poziţie -din săptămânalul „Foaia românească ”- cu privire la responsabilităţile Guvernului ungar, dar şi cele ale Guvernului român faţă de confraţii săi, domnia sa se va întâlni cu publicul arădean şi va vorbi despre realităţile cu care aceştia se confruntă.

În calitate de Membru în Prezidiul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, de Preşedinte a Autoguvernării Româneşti din Bichiş, de Membru în Adunarea Generală a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, publicistul Eva Iova Şimon se implică concret în existenţa românilor, pledându-le cauzele chiar şi în procesele penale sau civile, deschise de anumite foruri ungureşti împotrivă-i.

Mai multe detalii: http://www.vestic.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 661
Cuvinte cheie: Arad
valentin

Adaugat in urma cu 4911 zile, 12 Nov. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Arad
concert trooper la arad

Concert Trooper la Arad

Arad, Arad. Vineri 31 Mai 2024
zilele aradului 2024

Zilele Aradului 2024

Arad, Arad. 19 Aug 2024 - 25 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .