poze caravana metropolis

Caravana Metropolis

Arad , Arad. Marţi 9 Iulie 2019 - Duminică 14 Iulie 2019
Parcul Mihai Eminescu

Categorii: Spectacole si Filme

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce, pe marele ecran în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi.

Primele orașe confirmate sunt Sibiu (25-30 iunie, Piața Mică), București (2-7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) și Arad (9-14 iulie, Parcul Mihai Eminescu). În fiecare dintre aceste orașe, vor rula câte șase filme în șase zile, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă. Pentru programul complet al Caravanei Metropolis și informații despre filme, puteți accesa platforma web www.cinemainaerliber.ro

Caravana Metropolis este organizată anul acesta în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecția oficială la București sunt comediile franceze EDMOND/ Cyrano mon amour (R. Alexis Michalik), ÎN LIBERTATE (Pierre Salvadori) și FAMILIA MEA NEBUNĂ/ La Ch’tite famille (R. Dany Boon), filmul polonez câștigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA, RĂZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski), filmul german TRANZIT (R. Christian Petzold), în competiție la Berlinale în 2018 și câștigător a numeroase premii și TOATĂ LUMEA ȘTIE (R. Asghar Farhadi), cu Javier Bardem și Penelope Cruz în rolurile principale, aflat în competiție la Cannes 2018.

Înaintea tuturor lungmetrajelor va rula câte un scurtmetraj francez din cele șase aflate în selecție. Acestea sunt NEGATIVE SPACE (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo și la alte 11 festivaluri internaționale de film, HYBRIDS (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună animație, MAKE IT SOUL (R. Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat în competiție la Clermont-Ferrand în 2019, HURLEVENT (R. Frederic Doazan), DEUX DOLLARS (R. Emmanuel Tenenbaum) și scurtmetrajul pentru copii KAAL (R. Charlie Aufroy).

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Centrul Municipal de Cultură Arad.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 606
Cuvinte cheie: Arad
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1308 zile, 01 Iul. 2019

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3639

  • Ai ceva de zis?

    .