poze trofeul ilie nastase la arad

TROFEUL "ILIE NĂSTASE" - la Arad

Arad , Arad. Sâmbătă 1 August 2009 12:00
Club Green Place, subcetate - vizavi de ştrand

Categorii: Sport si Excursii

TROFEUL "ILIE NĂSTASE" - la Arad 1-9 august

Aradul găzduieşte pentru al şaselea an consecutiv cele două turnee de tenis dotate cu premii în valoare de zece mii de dolari din cadrul Circuitului Internaţional al RomânieiPrimele care vor face cunoştinţă cu terenurile bazei sportive a DSJ-ului (Club Green Place, subcetate - vizavi de ştrand) vor fi fetele, care se vor întrece în cadrul Trofeului Ilie Năstase, competiţie susţinută financiar şi de Primăria Arad. Turneul este programat în perioada 1-9 august, primele jocuri din calificări fiind programate pe parcursul zilei de sâmbătă. Luni va avea loc tragerea la sorţi contând pentru primul tur de pe tabloul principal, iar marţi începând cu ora 10 vor începe jocurile de pe tabloul principal. Iubitorii tenisului le vor putea încuraja pe parcursul turneului pe cele trei arădence participante la Năstase Trophy, Karina Goia înscrisă în calificări, Diana Marcu şi Rebeca Mitrea, ultima posesoare a unui wild - card, ultimele două direct pe tabloul principal. Directorul turneului, Anela Freer, aşteaptă cât mai mulţi arădeni la meciuri, mai ales că intrarea este liberă: "Ne dorim să avem cât mai mulţi spectatori la turneu. Avem 150 de locuri în tribună, există faţă de anii trecuţi şi un restaurant în plus, baza este mult mai frumoasă. Vor participa şi în acest an sportive valoroase, cum sunt Palma Kiraly din Ungaria, câştigătoarea ediţiei trecute, finalista de anul trecut Alexandra Cadanţu sau Elena Bogdan, deţinătoare în acest an a titlului la junioare la Roland Garros", a declarat printre altele Anela Freer, în cadrul conferinţei de presă de ieri, găzduită de Hotel Continental, la care au mai luat parte Viorel Bitang, directorul CSM Arad şi Ovidiu Moşneag, consilier local. "Este una din primele 3-4 competiţii sportive ca şi importantă găzduită de oraşul nostru în acest an şi ca tradiţie, turneele de tenis sunt finanţate din start din cadrul bugetului, fără a mai fi nevoie de depunerea de proiect pentru finanţare. Nu mai este un secret pentru nimeni că Primăria şi Consiliul Judeţean sprijină de ani buni sportul de performanţă", a spus Moşneag.

Calificările încep sâmbătă, marţi sunt programate primele meciuri de pe tabloul principal.
Trei arădence în concurs, finalistele de anul trecut, Kiraly şi Cadanţu, îşi vor apăra locurile obţinute anul trecut
Directorul Clubului Sportiv Municipal Arad a apreciat eforturile organizării acestor turnee de şase ani încoace şi a confirmat faptul că la binele mers al celor două competiţii de tenis îşi va aduce aportul şi clubul pe care îl conduce: "Mulţumim Primăriei şi Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat în organizarea acestor turnee de tradiţie şi ca director al CSM Arad dar şi ca iubitor al tenisului vom pune şi noi umărul la bunul mers al competiţiilor. Cel mai reprezentativ sportiv al nostru prezent la turneul masculin este Marius Copil." De asemenea, ca şi o noutate, pentru cei care nu vor putea ajunge la turneele de tenis, meciurile din acest vor fi filmate şi vor putea fi urmărite înregistrate integral pe site-urile www.tenisfan.ro şi www.sportsin. ro. Fazele finale ale turneului feminin, cel care începe sâmbătă, 1 august, sunt programate la sfârşitul săptămânii viitoare, după următorul program: vineri, ora 16 - finala la dublu, sâmbătă începând cu ora 12 - semifinalele la simplu şi duminică de la ora 12 - finala la simplu. Programul stabilit iniţial poate suferi modificări dacă condiţiile meteo sunt nefavorabile. Trebuie amintit că terenul central beneficiază şi de instalaţie de nocturnă iar în cazul în care jucătoarele cad de comun acord, pot juca şi la lumina reflectoarelor.

Karina Goia, o arădeancă cu aspiraţii la "Năstase Trophy"

Karina Goia, înscrisă la calificările Trofeului Ilie Năstase de la Arad, este clasată pe locul opt în clasamentul naţional feminin aferent categoriei sale de vârstă, stabilit la 3 iulie. Arădeanca care împlineşte în luna august doar 17 ani a participat săptămâna trecută la un turneu de 10.000 de dolari unde a avut rezultate notabile, câştigând trei meciuri în calificări şi avansând pe tabloul principal până în faza optimilor de finală. În aceste zile se află tot la un concurs de acest gen la Oneşti unde a avansat pe tabloul principal.
Karina a început să practice tenisul la vârsta de şase ani şi timp de opt ani s-a pregatit în Arad iar la 14 ani s-a legitimat la un club din Sibiu.

sursa:***www.aradcity.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2385
Cuvinte cheie: ILIE , NĂSTASE , Trofeul , Evenimente Arad
gabriel lup

Adaugat in urma cu 4870 zile, 30 Iul. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .