poze golesti 9 mai ziua europei

Goleşti: 9 mai – Ziua Europei

Arges , Golesti. Joi 6 Mai 2010 10:30

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Sectiuni: deea de Uniune Europeană de-a lungul timpului;Scurt istoric al Uniunii Europene; Semnificaţia Zilei de 9 mai

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti organizează, joi, 6 mai 2010, orele 10 30, în conacul Goleştilor, simpozionul judeţean cu tema 9 mai – Ziua Europei.

În primăvara anului 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, a primit de la omologii săi din SUA şi Marea Britanie o misiune istorică: crearea unui plan care să ducă la reintegrarea Germaniei federale în Federaţia Europeană.

În 1985, când proiectul construcţiei Uniunii era deja conturat, s-a hotărât ca ziua de 9 mai să devină Ziua Europei. Actualmente, Uniunea Europeană, formată din 27 de state şi peste 500 milioane de locuitori – înseamnă mai puţine frontiere, mai multe oportunităţi, o Europă mai curată, egalitate de şanse, libertate, justiţie socială etc.

Manifestarea, iniţiată şi coordonată de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, se va bucura de prezenţa specialiştilor de la Biblioteca Judeţeană Argeş Dinicu Golescu şi de cea a elevilor de la Şcoala nr. 8, Palatul Copiilor din Piteşti şi Şcoala Merişani, care vor prezenta un program dedicat evenimentului devenit, deja, tradiţional în România.

Din sumarul lucrărilor ce vor fi susţinute, menţionăm:
- Ideea de Uniune Europeană de-a lungul timpului;
- Scurt istoric al Uniunii Europene;
- Semnificaţia Zilei de 9 mai .

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor culturale din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului şi se va derula sub forma dialogului între elevii şi muzeografii participanţi.

Mai multe detalii: http://cimec.wordpress.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 992
cris

Adaugat in urma cu 5100 zile, 04 Mai. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .