poze arges mtb challange 2010

Arges MTB Challange 2010

Arges , Pitesti. Sâmbătă 26 Iunie 2010

Categorii: Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

MTB Maraton

• Locul desfasurarii: Piatra craiului, Cheile Dambovicioarei

Concursul este unul de tip OPEN, adresandu-se amatorilor. De la bun inceput principalul scop a fost promovarea mountainbike-ului. In acelasi timp dorim sa promovam Argesul ca fiind o zona excelenta pentru practicarea acestui sport.

Conditii de participare:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura .

Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunostinte tehnice proprii competitiilor de sosea si vârsta minima de 14 ani. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs si o acreditare. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Categoriile de participare sunt urmatoarele :

HERO Masculin
- 18-35 ani
- 36-45 ani
- peste 45 de ani

FUN Masculin
- sub 18 ani
- 18-35 ani
- 36-45 ani
- peste 45 de ani

HERO Feminin
- peste 18 ani

FUN Feminin
- sub 18 ani
- peste 18 ani
Taxa de înscriere:

• 50 lei pâna la 15.07.2010
• 75 lei la fata locului

Plata se poate realizat anticipat in urmatorul cont :

S.C. WarpSoft Distribution S.R.L.

BANCA ROMANEASCA SUCURSALA PITESTI

IBAN : RO51 BRMA 0030 0158 4970 0000

Anulari:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere si nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

Responsabilitate:

Fiecare participant care ia parte la Arges MTB Challange 2010 este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbari ale traseelor care pot surveni în timpul desfasurari evenimentului. Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

REGULAMENT:

Aceste reguli se aplica la competitia Arges MTB Challange 2010 .

1. Caracteristici ale competitiei:

Evenimentul este o competitie de MTB-Maraton destinata amatorilor.
• orice participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu dificil;
• orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare în siguranta o panta înclinata în conditii dificile;
• orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga în siguranta un traseu într-o zona alpina;
• orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat încât sa parcurga un traseu alpin dificil;
• orice participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament în caz de pericol si urgenta în zona montana;
• orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
• orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
• orice participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

2. Arges MTB Challange 2010 :

• este o competitie de ciclism MTB-Maraton destinata amatorilor

3. Echipament obligatoriu:

• bicicleta în stare buna de functionare, echipament de ciclism, CASCA DE PROTECTIE OBLIGATORIE si numar (furnizat de organizatori). Lipsa acestor articole duce la descalificare.

4. Numere de concurs:

• numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de înscriere. • numerele de concurs trebuie purtate pe echipamentul de ciclism în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma.

5. Validare/ Briefing/ Start:

• inscrierile vor avea loc in ziua competitiei intre orele 08.00 si 9.45

• verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc cu 10 minute înainte de start.


Startul se va da la ora 10.00 :

14:30 Premierea

Participantii care vor lua startul dupa acest timp nu vor fi clasati.
Participantii care vor pleca odata cu alte categori decat cea din care fac parte vor fi descalificati.

6. Trasee:

Competitia va cuprinde un 2 trasee, diferentierea facandu-se dupa lungimea traseului :

- HERO Masculin – 50 km
- FUN Masculin – 25 km
- HERO Feminim – 50 km
- FUN Feminim – 25 km
7. Puncte de control:

Punctele de control al competitiei se vor afla pe traseu la o distanta de 15 km, in functie de cele 2 trasee anuntate . Participantii care nu trec print punctele de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati. Numerele de concurs si timpii competitorilor vor fi notati în ordinea sosirii în punctul de control.

8. Oprirea / Retragerea din cursa:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

• s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
• în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

9. Cronometraj:

• cronometrajul se face la secunda, pe baza unui sistem de transponder (cip) furnizat de WinningTime

11. Clasamente/Premii:

• premiile vor fi acordate pentru fiecare categorie de participare, pentru locurile 1,2 si 3

12. Conservarea naturii:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

13. Suporteri/ Ajutor :

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide etc. Organizatorii vor penaliza pe competitorii ai caror sustinatori nu respecta aceste reguli.

14. Penalizari:

• lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
• scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• doping = descalificare;
• nerespectarea mediului înconjurator = descalificare;
• modificarea numarului de concurs = descalificare;
• nerespectarea regulilor competitiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• comportament nesportiv fata de alti participanti,oficiali, public, alte persoane= descalificare.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificarii.

16. Contestatii:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 50 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute.
Taxa de 50 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin înscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la Arges Spring Race 2010 si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

Mai multe detalii: http://www.mtb-maraton.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1071
cris

Adaugat in urma cu 4443 zile, 20 Mar. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .