poze  ecouri armenesti in jazz recital de pian harry tavitian

„Ecouri armeneşti în jazz” – recital de pian Harry Tavitian

Bacau , Bacau. Duminică 12 Decembrie 2010 17:00
Filarmonica Mihail Jora

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Uniunea Armenilor din România filiala Bacău vă invită la un eveniment cultural de marcă: duminică 12 decembrie 2010, de la ora 17, pianistul Harry Tavitian va concerta în premieră la Bacău.


Intitulat „Ecouri armeneşti în jazz” – recitalul lui Harry Tavitian va fi o călătorie inedită de la rădăcinile jazzului (blues şi gospel) la etno-jazz (prelucrări de muzică tradiţională armeană şi românească – inclusiv colinde).
Concertul va avea loc în sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora care este şi partener al manifestării artistice. Intrarea este liberă.

Uniunea Armenilor filiala Bacău doreşte să continue astfel promovarea culturii armene în Bacău. In holul Filarmonicii se vor prezenta carti si CD-uri de autori armeni, reviste armenesti, rezultate ale membrilor comunitatii din Bacau prezentate de Sevora Maria Agop (diplome, creatii literare, pictura).

Unul dintre cei mai apreciaţi pianişti est-europeni, în premieră la Bacău
Pianistul Harry Tavitian este una dintre personalităţile care a marcat evoluţia jazz-ului românesc şi nu numai. Considerat de presa americană drept cel mai important jazzman român contemporan, Tavitian a jucat un rol activ şi în apariţia şcolilor naţionale de jazz din estul Europei. "Harry Tavitian se numără printre pianiştii extraordinari care au iniţiat şi au desăvârşit Noul Jazz Est-European", spunea unul din cei mai importanţi critici de jazz din Austria.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 491
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bacau
george

Adaugat in urma cu 3465 zile, 09 Dec. 2010

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

  • Ai ceva de zis?

    .