poze concert underwaves nuvijan in boris pub

Concert Underwaves & Nuvijan in Boris Pub

Bacau , Bacau. Sâmbătă 16 Mai 2020 20:45 - Sâmbătă 16 Mai 2020
Boris Pub Strada Erou Gheorghe Rusu numarul 2, 600036 Bacău

Categorii: Muzica si Concerte

Concert Underwaves & Nuvijan in Boris Pub

NUVIJAN:

Nuvijan este o trupă de muzică grea ce s-a clădit pe stiluri new-age, cu influențe groovy care în timp au devenit un element cheie. Nuvijan se caracterizează prin energie vie pe scenă pe care băieții o transmit cu riff-uri grele și tobe puternice, presărate cu pasaje melodioase.

Trupa nu a fost niciodată considerată una tradițională de metal, ceea ce se datorează felului în care membrii săi au tratat muzica, filtrând-o prin gaura de ac a artei autentice. Astfel, Nuvijan și-a creat propria personalitate, prin experiențe și auto-cunoaștere, și au reușit să creeze în final un produs cu amprentă unică. Se regăsesc totuși influențe în stil, cele majore fiind cele ce au culminat la începutul anilor 2000 în sfera alternative / nu metal, cu trupe consacrate precum: Korn, Deftones, Tool și Slipknot. Publicul însă mereu a asociat Nuvijan cu o diversitate de alte trupe, cu stiluri muzicale foarte diferite.

Nuvijan a lansat primul demo acum 4 ani, un single memorabil numit Double-Crossed, care încă este o piesă de rezistență din repertoriul live. În Octombrie 2019 trupa a scos primul EP, intitulat Treasure Maps, fiind un prim apogeu creativ. Piese precum WTF sau Unafraid sunt reprezentative și definesc direcția actuală Nuvijan.

Nuvijan are scopul să transmită emoție, care poate construi o multitudine de stări de spirit și care te poate face să te cațări pe pereți la concertele live. Totodată, mesajul transmis este întotdeauna unul superior, menit regăsirii fiecăruia dintre noi în lumea tumultoasă în care trăim.

Nuvijan înseamnă:
Mihai Bacrău - Voce
Bogdan Bacrău - Tobe
Arnold Iakab - Chitară
Ștefan Teslaru - Bas

Social media:
Facebook: https://www.facebook.com/nuvijan/
Instagram: https://www.instagram.com/nuvijan/

Studio production:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhse5WnxQLhQq9DKAgZwJii1Wa_mzaA8s

Live performance:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhse5WnxQLhS7GnmQAUOFl6KQul8_vc5Z
______________________________________________________
UNDERWAVES:

2017
Trupa s-a infintat in data de 16 Noiembrie, 2017, atunci avand loc si prima repetitie. Ideea formarii trupei a plecat de la Ana (solista), urmatorul membru fiind Bogdan (bass) apoi Rat (tobe) si nu in cele din urma Carol (chitara). Stilul de muzica abordat este o combinatie de genuri pornind de la alternative metal, nu-metal si groove metal cu influente metalcore si deathcore.

2018
A fost un an de sacrificiu din punct de vedere concertistic, trupa existand doar in sala de repetitii pentru o buna perioada de timp, aparitiile live concentrandu-se in ultimele doua luni ale anului. In vara anului 2018 Underwaves au fortat un hiatus de aproape 3 luni dupa care au revenit, in prezent avand o serie de compozitii proprii ce apar pe albumul de debut “HIATUS”. Finalul anului ii prinde in studio unde inregistreaza materialul ce va fi lansat in aprilie 2019.

2019
Anul a inceput bine, atat in orasul natal, cat si in alte orase, unde trupa a deschis si cateva concerte ale unor trupe straine. Luna aprilie a venit odata cu lansarea albumului pe toate platformele de streaming si pe social media, dar si cu o serie de concerte de promovare a acestuia. O luna mai tarziu, Underwaves castigau locul 1 la festivalul Rock'n'Iasi Open Air, fiind cea mai votata trupa de catre public. Astfel au cantat la primul lor festival open air, pe aceeasi scena cu Harakiri for the Sky, Electric Moon si Bucovina.
In aceeasi luna, trupa ajungea la Bucuresti, la Encore Metal Festival, unde impartea scena cu alte trupe internationale precum Theatre des Vampires si Fallcie. Seria de concerte a continuat, pe parcursul verii Underwaves fiind prezenti la festivaluri precum Barock Fest sau Rock la Mureș Festival, dar si la cateva festivaluri moto.

Probabil cea mai importanta aparitie a anului a fost cea de la Rockstadt Extreme Fest, unde trupa a cantat in aceeasi zi cu Six Feet Under, Korpiklaani, Candlemass, Onslaught si Ghost Iris. Vara s-a terminat cu participarea la Posada Rock Festival, in finala concursului dedicat trupelor, unde brasovenii au cantat alaturi de Moonspell, Tiamat, Soen, Entombed AD si Diamond Head. Ultimele concerte ale anului au fost in diverse orase, fie la festivaluri indoor, fie alaturi de alte trupe romanesti. In luna decembrie, trupa a ajuns din nou in studioul Grand Way Studios, de data aceasta pentru a inregistra un single al piesei “Prayers” ce urmeaza a fi lansat anul viitor.

Pe scurt, 2019 a insemnat:
✔️ Peste 10.000 km parcursi exclusiv in Romania
✔️ Un album de debut
✔️ Primul concurs castigat
✔️ Prima difuzare la radio
✔️ Primul interviu
✔️ 14 orase
✔️ Primul merchandise

2020 va incepe cu un single al piesei "Prayers" si cu o serie de concerte prin tara.
______________________________________________________

FLAMING SKIES

Flaming Skies este o trupă tânără de metalcore din Bacău,formată în vara lui 2019, din Bogdan Pralea (voce și chitară), Matei Racoveanu (chitară), Raluca Ababei (bass) și Rares Bibire (tobe). Își compun singuri piesele și își doresc să schimbe mentalitatea tinerilor și să îi aducă aproape de rock. Flaming Skies se adresează oricui vrea să asculte ceva diferit de mainstream și consideră că muzica rock încurajează oamenii să gândească iar tinerii din ziua de azi trebuie să iasă din șablon. Flaming Skies face parte din familia Brothers of Rock, o Asociație din Bacău înființată din inițiativa unui grup de tineri care activează în domeniul muzicii, pasionați în special de genul rock. Povestea lor s-a născut din dorința celor mai mari de a dărui artiștilor mai tineri din cunoștințele lor și de a duce mai departe pasiunea pentru acest gen.

Pretul unui bilet este de 15 RON.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/515588532478500/

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1856

Eveniment postat de organizator

underwaves

Adaugat in urma cu 1476 zile, 04 Mar. 2020

Adaugat de Underwaves

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bacau
concert irina rimes sufrageria irinei

Concert Irina Rimes – Sufrageria Irinei

Bacau, Bacau. Joi 4 Aprilie 2024
concert mircea baniciu band la bacau

Concert Mircea Baniciu & Band la Bacau

Bacau, Bacau. Duminică 7 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la bacau

Concert Celelalte Cuvinte la Bacau

Bacau, Bacau. Vineri 12 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .