poze crater maraton 2015 editia a ii a

Crater Maraton 2015 - Editia a II-a

Bihor , Baile 1 Mai. Duminică 7 Iunie 2015 08:00

Categorii: Jocuri si Concursuri , Festivaluri

Crater Maraton este cel mai nou concurs de maraton de ciclism din jurul Oradiei. Crater Maraton îi diferit faţă de celelalte maratoanele de ciclism organizate până în prezent în zonă prin faptul că am încercat să evităm total atăt drumurile asfaltate cât şi localităţile.

Crater Maraton: 100% off-road, zero asfalt şi localităţi!

A doua ediţie Crater Maraton o să fie organizat în 7 iunie 2015 cu startul din incinta Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai (la 5 km de Oradea, lângă Staţiunea Băile Felix), cel mai vechi ştrand cu valuri din ţară.

Am pregătit trei categorii de trasee:

- Copii&Family, 2 km;

- Scurt, distanţă 37 km, aproximativ 800 m diferenţă de nivel;

- Lung, distanţă 57 km, aproximativ 1600 m diferenţă de nivel.

Info & Inscrieri: http://www.velosportoradea.ro/crater-maraton/

Astfel Traseele conţin mai puţin de 1 km de asfalt (în zona Start/Finish). În rest doar drum de pământ sau pietruit, poteci în păduri sau pe crestele dealurilor şi atingând doar marginea localităţilor, fără a străbate satele în lung şi în lat.

De asemenea traseeele trec pe lângă mai multe Arii protejate “Natura 2000″:

- lângă zona de Start/Finişh se află Rezervaţia Naturală „Lacul cu Nuferi – Pârâul Peţea”

- Rezervaţia paleontologică „Locul Fosilifier de pe Dealul Şomleu” cu un aven vertical denumit incorect de localnici “Crater”

- trei rezervaţii la Tăşad (naturală, paleontologică şi arheologică) cu Situl arheologic “Cetăţaua” (cu rămăşiţele unei aşezări dacice stăvechi) şi “Calcarele tortoniene” din Valea Stracoşului, vale unde în urma unor săpături arheologice cercetătorii au găsit rămăşiţele unei Balene de 13 milioane de ani.

Traseele trec în mare parte în zone împădurite. Străbat şi o pădure de conifere cu molizi, pini şi jneapăn, acestea fiind răspândite cu precădere doar la altitudini montane, cu zone mai reci – nicidecum în zone de deal şi cămpie cum întălnim în apropierea Oradiei.

În afara de pădurea de conifere traseele mai trec prin pârâu, trec în viteză prin văi secate şi pe creste, având şi urcări mai accentuate, eventual cu push-bike pentru unii dintre noi.

În Pachetele de Start, pe lângă altele, o să avem şi Încălzitoare de picioare specifice pentru ciclişti, oferite de Bellotto, iar după parcurgerea traseului concurenţii vor beneficia şi de Pasta Party.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 855
Cuvinte cheie: Baile 1 Mai
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3281 zile, 26 Apr. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

  • Ai ceva de zis?

    .