poze claudiu komartin la cenaclul de la biblioteca

Claudiu Komartin la Cenaclul de la Bibliotecă

Bihor , Oradea. Miercuri 30 Septembrie 2009 17:00

Categorii: Alte Evenimente

Poetul participă la Seminarul de poezie contemporană

Miercuri, 30 septembrie, ora 17.00, Seminarul de Poezie Contemporană din cadrul Cenaclului de la bibliotecă vă invită la întâlnirea cu poetul Claudiu Komartin.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1997
alexandru seres

Adaugat in urma cu 3800 zile, 29 Sep. 2009

Adaugat de alexseres

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 179

Alte Evenimente din Oradea
memorialul cartis dan a mihai sah oradea

Memorialul Cartis Dan A. Mihai - sah - Oradea

Bihor, Oradea. 14 Mar 2020 - 14 Mar 2020
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 29 Feb 2020 - 1 Mar 2020
stand up comedy rux cu rusu si andrei

Stand-up Comedy RUX cu Rusu si Andrei

Bihor, Oradea. Sâmbătă 29 Februarie 2020
concert 3 sud est amintirile 2020

Concert 3 Sud Est Amintirile 2020

Bihor, Oradea. Duminică 29 Martie 2020
 • Cum a fost?
  _man_small
  Volodea   23 Ian. 2011, 19:40:32

  Intreb si eu dupa ce am citit cateva "poeme" semnate cu multa semetie de acest tanar care e dispus sa conteste totul in numele unor pareri ce nu au mai nimic in comun cu bunul simt, inclusiv cu cel literar: ce calitati literare gasiti textelor sale? Sunteti covarsiti de ideile pe care le contin, va fascineaza tehnica lui poetica, coeficientul de originalitate a exprimarii sale? Va rog, ajutati-ma sa urc pe aceasta Himalie de surcele poeticesti. Va rog si ina frumos...

  alexandru seres
  alexseres   01 Oct. 2009, 20:18:40

  Lucrurile au debutat bine la Seminarul de poezie contemporană al cenaclului, Claudiu s-a dovedit o persoană plină de bun-simţ şi un excelent interlocutor. Discuţii lejere (dar de ţinută, totuşi), despre poezie în general şi cărţile lui Claudiu Komartin - "Un anotimp în Berceni", în special. Dan Popescu şi Mihai Vieru l-au prezentat pe tânărul bucureştean, cu trei volume la activ (două dintre ele premiate). O intervenţie a unuia dintre cenaclişti a dus discuţiile spre mizerabilism şi generaţia douămiistă (ce termen oribil), generând controverse în jurul poeziei erotice. Claudiu a pus foarte bine problema, arătând că nu trebuie să fim pudibonzi şi să respingem poezia doar pentru că ea conţine cuvinte considerate obscene. Apoi însă lucrurile au degenerat din cauza câtorva distinşi domni, care înţeleg prin poezie ceva care e de pus în vitrină, printre bibelouri şi cristale, şi care se admiră cu ochi umezi şi batista la nas. De fapt, aceştia nu voiau altceva decât să se asculte vorbind, în frustrarea lor lirică şi erotică. Ceea ce au şi reuşit, punând întrebări deplasate lui Claudiu şi apoi nelăsându-l să răspundă, cu întreruperi zgomotoase şi jenante, interminabile. Păcat, Claudiu Komartin venise la Oradea plin de entuziasm - mai ales că moşise volumul de debut a patru tineri foarte talentaţi, "jamais vu sau la o bere cu tata", apărut la Editura Brumar şi lansat în urmă cu câteva zile în sala mare a Primăriei Oradea.


  .