poze ziua mondiala a rasului 2018

Ziua Mondială a Râsului 2018

Bihor , Oradea. Duminică 6 Mai 2018 14:00
Parcul 1 Decembrie

Categorii: Alte Evenimente

Vino să sărbătoreşti alături de noi Ziua Mondială a Râsului printr-o oră de Yoga prin râs!

Unde?
În Parcul 1 Decembrie din Oradea la ora 14.

Nu vom face Yoga, vom râde! Şi vom râde în hohote. Curios sau nu, vom învață să râdem fără motiv, să râdem susținut, și să respirăm corect şi conștient, iar corpul şi mintea noastră se vor simți foarte bine, noi ne vom simti foarte bine.

Nu ai auzit de Yoga prin râs?
Dr. Madan Kataria, medic cardiolog din Mumbai, India, a pus bazele acestui concept alături de soţia sa Madhuri, instructor de yoga, în anul 1995. În prezent, terapia prin râs se practică în peste 100 țări.
Unul din obiectivele Dr. Kataria este să promoveze pacea lumii prin râs. Unii oameni consideră extravagantă această idee, dar o înţelegere a ştiinţei emoţiilor şi a contagiunii emoţionale în special, arată cum aceasta poate fi atinsă. Practicarea Laughter Yoga duce cu siguranţă la eliberarea în sistemul sangvin a hormonilor fericirii, a stării de bine conducând asfel la sentimente de fericire, căldură, iubire necondiţionată, unitate, toleranţă, iertare, generozitate şi compasiune. Hai să numim asta un cockail de bucurie.
Numele Conceptului derivă de la tehnicile de respiraţie din Yoga (pranayama) şi exerciţiile de râs (laughter în engleză).

Pe ce se bazează conceptul de Yoga prin râs?
Yoga prin râs se bazează pe cercetări ştiinţifice, demonstrându-se principiul că, indiferent de tipul râsului, fals sau natural, corpul nu face diferenţa. Mintea poate identifica că râsul este “prefăcut”, însă corpul va crea aceleaşi beneficii psihologice ca şi când, râsul ar fi “natural”.
Yoga prin râs foloseşte legătura corp-minte pentru a schimba starea psihică prin gesturi fizice (aplauze, mişcări specifice ale corpului şi exerciţii de râs şi respiraţie).

Cum te vei simți ?
Beneficiile terapiei prin râs sunt numeroase, tocmai de aceea, vei fi binedispus si relaxat. Vei avea ocazia să experimentezi obținerea stării de bine, râzând alături de persoane pe care le vezi pentru prima oară, este extraordinar.
Curios sau nu, fiecare dintre noi are capacitatea să râdă fără motiv, ba mai mult de atât, râsul fals se transformă rapid şi inevitabil într-un râs autentic, natural și contagios. Tehnica este simplă și benefică, atât la nivel fiziologic, cât și mental.

Ce alt mod mai plăcut ai ca să sărbătoreşti Ziua Mondială a Râsului?

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 794
Cuvinte cheie: Oradea
lavi

Adaugat in urma cu 2181 zile, 30 Apr. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Oradea
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .