poze filosofie aplicata despre aventura vie ii

Filosofie Aplicată: Despre aventura vieții

Bihor , Oradea. Luni 9 Mai 2016 18:00
Sediul Asociației Noua Acropolă, Piața Unirii, nr. 5, ap.10 (interfon 7)

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Cel mai probabil, ni s-a întâmplat cel puţin odată să fim nemulţumiţi de propriul comportament, de reacţia sau atitudinea avută într-o situaţie sau în faţa unei oportunităţi oferite de viaţă. A greşi este uman şi totuşi unele greşeli, poate, ar fi putut fi evitate.

Cel mai probabil, ni s-a întâmplat cel puţin odată să fim nemulţumiţi de propriul comportament, de reacţia sau atitudinea avută într-o situaţie sau în faţa unei oportunităţi oferite de viaţă. A greşi este uman şi totuşi unele greşeli, poate, ar fi putut fi evitate. În adâncul nostru ştim că putem fi mai buni, ne putem imagina pe noi înşine mai curajoşi, mai calmi, mai senini, mai eficienţi etc. Uneori, visăm că am putea realiza lucruri mai valoroase şi am vrea să ne ferim de compromisuri. Dar, CUM?
Comportamentul nostru seamănă cu o scară care, de la caz la caz, ne înlesneşte sau ne îngreunează accesul la noi înşine. Pentru a o putea urca este necesar să întrezărim cine suntem, care sunt valorile care ne dau viaţă şi dacă ceea ce descopăr sunt cu adevărat principii general valabile sau doar o pasă a momentului. Dacă se tezaurizează valori atemporale teama şi mâhnirea dispar cu desăvârşire...căci ele nu sunt un fapt inexorabil, ci o consecinţă a ignoranţei.
„Problemele apar atunci când ne lipseşte ideea călăuzitoare, când nu avem propriul criteriu de orientare. O astfel de persoană cade pradă arbitrarului curentelor de opinie. În nevoia sa de a fi pe plac şi de a obţine aprobarea mediului său, azi va face un lucru, iar mâine altul, azi va îmbrăţişa o idee şi mâine alta contrară, azi va declara un sentiment, iar mâine altul.” - Filosofia pentru viaţă, Delia Steinberg Guzman – Directoarea Internaţională Organizaţia Noua Acropolă.
Saltul de la trecător la netrecător, de la pieritor la nepieritor, de la schimbător la principii ferme, implică o muncă legată de căutarea sensului vieţii umane: cucerirea Fiinţei Autentice. Pentru a parcurge drumul eticii este necesar să înţelegem cum era conceput omul de către filosofii şi înţelepţii umanităţii.
Acest material a fost realizat pe baza ideilor din Cursul de Introducere în Filosofie, care propune o călătorie printre concluziile valoroase ale filosofilor și înțelepților umanității oferit de Asociaţia Culturală Noua Acropolă.
Cursul se va desfășura în fiecare zi de luni de la ora 18:00.

Înscrieri se pot face la această întâlnire pentru care intrarea este liberă.

Pentru informații și înscrieri, contactați-ne la na-oradea@noua-acropola.ro, tel. 0755 292 542.

Mai multe detalii: http://www.noua-acropola.ro/oradea

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 455

Eveniment postat de organizator

noua acropola oradea

Adaugat in urma cu 1400 zile, 26 Apr. 2016

Adaugat de na-oradea

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Oradea
memorialul cartis dan a mihai sah oradea

Memorialul Cartis Dan A. Mihai - sah - Oradea

Bihor, Oradea. 14 Mar 2020 - 14 Mar 2020
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 29 Feb 2020 - 1 Mar 2020
stand up comedy rux cu rusu si andrei

Stand-up Comedy RUX cu Rusu si Andrei

Bihor, Oradea. Sâmbătă 29 Februarie 2020
concert 3 sud est amintirile 2020

Concert 3 Sud Est Amintirile 2020

Bihor, Oradea. Duminică 29 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .