poze  valoarea filosofiei in via a omului contemporan

Valoarea filosofiei în viața omului contemporan

Bihor , Oradea. Sâmbătă 6 Februarie 2016 14:00 - Sâmbătă 6 Februarie 2016
Sediul Asociației Culturale Noua Acropolă - Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7) lângă fosta Bibliotecă Județeană și banca PiraeusBank

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

În tumultul secolului XXI mai are filosofia loc? Avem oare timp de reflectie? Sau este posibil să câștigăm timp cultivând filosofia? În momentele de cumpăna am vrea să avem un set de criterii clare pe baza cărora să decidem. Atunci când mai multe variante au beneficii și dezavantaje cum putem alege? Am auzit sau știm că este important să avem valori după care să ne ghidăm viața. Dar care sunt acestea? Și cine îmi poate confirma că sunt cele bune? Oare sunt bune cele care trec repede şi nici nu avem timp să le înţelegem sau cele care nu se schimbă în timp?

În tumultul secolului XXI mai are filosofia loc? Avem oare timp de reflectie? Sau este posibil să câștigăm timp cultivând filosofia?
În momentele de cumpăna am vrea să avem un set de criterii clare pe baza cărora să decidem. Atunci când mai multe variante au beneficii și dezavantaje cum putem alege? Am auzit sau știm că este important să avem valori după care să ne ghidăm viața. Dar care sunt acestea? Și cine îmi poate confirma că sunt cele bune? Oare sunt bune cele care trec repede şi nici nu avem timp să le înţelegem sau cele care nu se schimbă în timp?
Filosofii, gânditorii antici, au găsit răspunsuri la aceste întrebări - ei au înţeles că omul caută ceea ce este etern, ceea ce este durabil, dar asta nu înseamnă să oprim înnoirea, progresul. Chiar şi celule din corpul omenesc se reînnoiesc, însă scheletul rămâne. Scheletul reprezintă acele idei atemporale care au servit în trecut omenirea şi ne servesc şi în prezent.
În cadrul Cursului de introducere în Filosofie și Psihologie sunt prezentate astfel de idei. În cursul din 6 februarie va fi prezentată o temă despre etică și morală sub titlul Etica Atemporală.
O idee recunoscută și în timpurile noastre, este aceea că etica și morala, sau teoria și practica, pot merge mână în mână, fiind asemenea unor frați ce se completează unul pe celălalt. Dar care sunt părinții acestor termeni? Cum putem aplica într-o manieră cât mai valoroasă aceste două concepte în vârstă, și totuși contemporane nouă? Aplicându-le, cum putem înțelege Legile Universului? ... și multe alte întrebări ce gravitează în jurul celor două idei nedespărțite, dar care ascund în ele răspunsuri mult râvnite, răspunsuri ce pot reprezenta soluții pentru viața noastră.

Mai multe detalii: http://www.noua-acropola.ro/oradea

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 670

Eveniment postat de organizator

noua acropola oradea

Adaugat in urma cu 2983 zile, 27 Ian. 2016

Adaugat de na-oradea

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .