poze cafenea filosofica curajul de a fi tu insu i

Cafenea filosofică: Curajul de a fi tu însuți

Bihor , Oradea. Sâmbătă 24 Ianuarie 2015 11:00 - Sâmbătă 24 Ianuarie 2015
Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 07), Oradea (între fosta Bibliotecă Județeană și Piraeus Bank)

Categorii: Conferinte si Seminarii

O preocupare interioară ne îndeamnă să ne întrebăm cine suntem noi cu adevărat? Care este vocația noastră? Este ceva special pe care noi putem să-l aducem în această lume?Vă invităm la o cafenea filosofică, în cadrul căreia vor fi discutate aceste teme. Aceasta va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 11:00, la sediul Asociației culturale Noua Acropolă, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7) (între fosta Bibliotecă Județeană și Piraeus Bank).

O preocupare interioară ne îndeamnă să ne întrebăm cine suntem noi cu adevărat? Care este vocația noastră? Este ceva special pe care noi putem să-l aducem în această lume?

Uneori ne simțim conduși de val și mergând cu el știm că aceasta nu este soluția noastră, lucrurile decurg bine, dar ceva lipsește, ar trebui să fie altfel...totuși, nu ne este clar cum altfel sau ce ar trebui modificat, iar ritmul este prea rapid pentru a găsi răgazul necesar gândirii și clarificării astfel, continuăm acumulând treptat dezamăgiri, pierzând încrederea în vocea interioară, ignorând acea idee năstrușnică care ne spunea că viața este o aventură a descoperirii, a creației, că noi avem ceva special de oferit lumii și celorlalți. Este nevoie de curaj pentru a fi tu însuți? Probabil că da și nu doar într-o ocazie, ci este un mod de viață - al curajului – pentru a lua și a ne asuma alegerile noastre, pentru a ne depăși unele limite personale, pentru a ne încumeta să renunțăm la variantele stabile din prezent înlocuindu-le cu ceva nou și necunoscut, pentru a risca un posibil eșec și pentru a avea aspirații mărețe.

”Visați visuri mărețe, căci numai visurile mărețe fac sufletul oamenilor să vibreze!” - Împăratul-filosof Marcus Aurelius

Totuși, cât de mărețe pot fi aspirațiile noastre? Observăm adeseori, că deși ne putem imagina planuri ample reușim doar parțial să le realizăm. Care sunt opțiunile pe care omul le are în viață, în ce măsură suntem condiționați de circumstanțe și în ce măsură avem libertatea alegerii?

Vă invităm la o cafenea filosofică, în cadrul căreia vor fi discutate aceste teme. Aceasta va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 11:00, la sediul Asociației culturale Noua Acropolă, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7) (între fosta Bibliotecă Județeană și Piraeus Bank).

Mai multe detalii: http://www.noua-acropola.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 928
Cuvinte cheie: Oradea

Eveniment postat de organizator

noua acropola oradea

Adaugat in urma cu 3383 zile, 19 Ian. 2015

Adaugat de na-oradea

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Oradea
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .