poze conferinta cu participare internationala medicul si societatea

Conferinţa cu participare internaţională "Medicul şi societatea"

Bihor , Oradea. Vineri 5 Aprilie 2013 09:00 - Sâmbătă 6 Aprilie 2013
Clădirea Primăriei, Palatulul Episcopal Romano-Catolic

Categorii: Conferinte si Seminarii

Mai multe seminarii susţinute de specialişti în mai multe ramuri ale medicinei

Fundaţia pentru Sănătate Bihor şi Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bihor, SARTISS şi Primăria Oradea, organizează, pe 5 şi 6 aprilie, conferinţa cu participare internaţională "Medicul şi societatea".

În cadrul evenimentului, care se va desfăşura atât în clădirea Primăriei cât şi în cea a Palatului Episcopal Romano-Catolic, vor avea loc mai multe seminarii susţinute de specialişti în mai multe ramuri ale medicinei.

Prima zi a conferinţei este dedicată mai mult studenţilor. De la ora 9, în Sala Mare a Primăriei, şeful UPU şi SMURD, Hadrian Borcea, va vorbi despre ""De ce"-ul în Medicina de Urgenţă", în timp ce dr. Olivia Ligia Burtă, iar apoi dr. Carmen Pantiş vor vorbi despre "Donarea de sânge şi celule stem", respectiv "Voluntariatul, parte a soluţiilor provocărilor Medicinei de Transplant".

În aceeaşi zi, de la ora 12, dr. Foldes Adalbert, preşedintele Fundaţiei pentru Sănătate Bihor, şi dr. Ligia Burtă vor ţine un seminar pe tema "Cabinetul absolventului de medicină - "o istorie" aplicabilă secolului XXI?", şi vor propune înfiinţarea unui astfel de cabinet, unde tinerii să stabilească relaţii cu medicii din alte ţări şi să încerce să găsească specialişti care ar putea să aducă din experienţa lor la Oradea.

Sâmbătă, de la ora 10.15, dr. Raed Arafat, ministru secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va ţine un seminar cu tema "Transformarea medicului ca imagine a profesionistului, în societatea modernă", în timp ce, de la ora 10.55, dr. Mircea Cinteză, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti şi fost ministru al Sănătăţii, va aborda "Problemele delicate ale practicii medicale azi".

Un alt seminar interesant pe ordinea de zi va fi "Deviaţie, etichetare şi stigmat social în patologia de adicţie", ţinut de dr. Jozsef Csorba, şeful Centrului de Dependenţă de Droguri din Budapesta. Potrivit dr. Foldes, la acest seminar şi-a anunţat prezenţa şi generalul Pavel Abraham, expert în probleme legate de narcotice.

Ultimele seminarii sunt rezervate medicilor orădeni: Gheorghe Carp, Ovidiu Pop, Gabriel Mihalache şi Marius Chipurici, care vor aborda, printre altele, teme precum importanţa socială a medicului şi legea malpraxisului. În paralel, în timpul conferinţei "Medicul şi societatea" va avea loc cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru format din medici români şi maghiari, care, în cadrul unui proiect european, vor elabora un protocol comun de colaborare în domeniul chirurgiei.

Mai multe detalii: http://www.ebihoreanul.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 759
monica

Adaugat in urma cu 4034 zile, 04 Apr. 2013

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Oradea
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .