poze gusturi i tradi ii de bihor

Gusturi și Tradiții de Bihor

Bihor , Oradea. Sâmbătă 23 Septembrie 2023 13:00 - Duminică 24 Septembrie 2023
Cetatea Oradea

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri , Targuri

Lansarea publicației „Rețete tradiționale de Bihor”

Tradiția și mâncarea sunt ingredientele care vor aduce împreună în Cetatea Oradea bucătari, producători locali și gurmanzi, într-un eveniment inedit dedicat gusturilor bihorenești.

„Gusturi și Tradiții de Bihor” va avea loc în perioada 23 – 24 septembrie, între orele 13:00 și 22:00 și este organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor), instituție din subordinea Consiliului Județean Bihor.

Scopul evenimentului este lansarea publicației „Rețete tradiționale de Bihor”, cu 49 de preparate românești, maghiare, slovace și evreiești, culese de la localnicii din satele bihorene. Cartea de bucate, care va fi disponibilă în format electronic, conține rețete de plăcinte, gustări reci și calde, supe din legume și carne, feluri principale și dulciuri și foietaje. În cuprins vom găsi, pe lângă ingrediente și modul de preparare, date istorice despre originea mâncării tradiționale din Bihor.

Evenimentul are rolul de a promova județul nostru prin mâncarea tradițională specifică, de a încuraja restaurantele să includă în meniurile lor cât mai multe astfel de rețete locale și de a crea un cadru de colaborare între producătorii locali și sectorul HoReCa. Obiectivul organizatorilor este de a crește atractivitatea turistică a județului Bihor, prin diversificarea ofertei de servicii și promovarea tradițiilor și a culturii locale.

Pe întreaga durată a celor două zile, o echipă de bucătari și de bihorence vor pregăti preparatele din rețetar, iar vizitatorii vor avea ocazia să guste din bunătățile proaspăt gătite. Atmosfera va fi întregită de momente artistice susținute de ansambluri folclorice locale, iar meșterii populari vor fi prezenți cu ateliere de olărit, pielărie, țesătorie și sculptură în lemn.

Mai multe detalii: https://www.cjbihor.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 354
moni d

Adaugat in urma cu 9 zile, 15 Sep. 2023

Adaugat de Moni D.

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 345

Alte Evenimente din Oradea
curs de ini iere in tai chi

Curs de inițiere în tai chi

Bihor, Oradea. 28 Sep 2023 - 1 Oct 2023
noaptea cercetatorilor europeni 2023 oradea

NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2023 Oradea

Bihor, Oradea. 29 Sep 2023 - 29 Sep 2023
spectacol floare de cactus premiera

Spectacol „Floare de cactus” premieră

Bihor, Oradea. Duminică 24 Septembrie 2023
one world romania la oradea

One World Romania la Oradea

Bihor, Oradea. 6 Oct 2023 - 8 Oct 2023
  • Ai ceva de zis?

    .