poze harvest 2 recolta
poze harvest 2 recolta poze harvest 2 recolta poze harvest 2 recolta

HARVEST 2 - Recolta

Bihor , Oradea. Miercuri 18 Septembrie 2013 19:00 - Miercuri 18 Septembrie 2013
Republicii Nr 47

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/1000

Continuarea sărbătorii recoltei - HARVEST 2

Instalația ”Harvest II” este o prelungire a proiectului ”Harvest I”, în care s-au cules, la propriu, roadele muncii de peste an. Începutul de toamnă reprezintă un moment de însumare și de decantare a proiectelor artistice semnificative care s-au desfășurat concomitent cu activitățile agricole, dar și un prilej de reînnoire a energiilor creatoare.

Dacă ”Harvest I” presupune o instalație-performance în care conceptul artistic se suprapune aportului fizic de producție de factură non-artistică, leit-motivul grâului și a tot ceea ce derivă ca sens, acțiune și semnificație a manipulării agricole se transpune acum într-o colecție foto-video și de obiecte ce păstrează memoria vie a evenimentelor trăite. Reminiscențe ale sărbătorii recoltei, precum paiele, făina, sperietoarea, masa odată îmbelșugată și fața de masă ce stă mărturie ospățului transformându-se în giulgiu simbolizează ciclul naturii și sacrificiul primordial în ideea continuității vieții.

”Harvest I” constituie un material esențial în continuarea soluționării unui proiect realizat până în momentul de față doar în mediul virtual. ”Making it ozosep – intraductibil” a luat naștere la început de an și a venit momentul ca materialele potențiale să capete formă și să se reverse asemeni belșugului toamnei. Caracterul polemic al proiectului este dat de scandalul mai vechi ce are ca obiect steagul secuiesc și arborarea sa pe pământ românesc. Români și maghiari, deopotrivă, au avut șansa de a participa în mod activ la acest proiect, în vederea soluționării disputei într-un mod cât mai creativ și interactiv. Materialele și reacțiile publice au fost colecționate de echipa Visual Kontakt și devin astăzi o realitate palpabilă. ”Harvest II” reprezintă un moment crucial de materializare a proiectului ”Makeing it ozosep – intraductibil”, în paralel cu resturile recoltei sărbătorite anterior.

Vorbim astfel tot de o sărbătoare a rodniciei, însă de această dată accentul este mutat de pe componenta materială pe cea simbolică a naturii. Latura profund umană, soluționarea conflictelor interetnice, politica și problema legitimității sunt elemente ale unei situații ce depășesc datul natural al vieții. Este supusă interpretărilor o stare artificială care, odată ce s-a iscat, poate fi metabolizată asemeni culturii grâului ce a prins noi rădăcini în tradiția artistică românească.

Curator dr. Olimpia Bera.

Mai multe detalii: http://www.visualkontakt.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 881

Eveniment postat de organizator

visual kontakt

Adaugat in urma cu 3848 zile, 14 Sep. 2013

Adaugat de visualkontakt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .