poze vernisaj natura magica
poze vernisaj natura magica poze vernisaj natura magica poze vernisaj natura magica

Vernisaj Natură Magică

Bihor , Oradea. Vineri 19 Octombrie 2018 18:00 - Vineri 19 Octombrie 2018
Republicii Nr 47

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 100/0

Vernisaj Natură Magică - Günter Hujber

Expoziția “Natură magică” prezintă lucrările artistului ceh Günter Hujber, unul dintre cei mai importanți creatori din zona ex librisului contemporan și al gravurii intaglio, îndeosebi al tehnicii în ac rece (pointe sèche) și al gravurii în dăltiță. Nu întâmplător Oradea găzduiește această expoziție de gravură, existând o concordanță între estetica arhitecturii orașului și cea a artei lui Günter Hujber, venită pe același filon Art Nouveau și prezentând aceeași eleganță în linii și în forme.

Natura din universul de față este văzută nu ca peisaj, ci ca variații ale trupului feminin, ale florei și ale faunei pe care, cu mare iscusință, Günter Hujber le preface prin metamorfoză, asemenea unui magician, în frânturi de fabulos.

Întreaga expoziție poate fi privită ca un labirint în care călătorul imaginar se întâlnește cu personaje ale căror origini variază de la miturile antice până la personaje emblematice din pictura vechilor maeștri și la mari opere aparținând atât literaturii, cât și muzicii universale. În tot acest periplu prin referințe ale culturii europene întâlnim ca motive dominante jocul magico-erotic pe care protagonistele îl inițiază și cel al prezenței fantasticului în diversele sale forme.

În acest sens, putem spune că ele sunt motorul artei lui Günter Hujber, care precizează că, în opinia sa, “miturile, frumuseţea trupului uman şi sexualitatea sunt eterne în artă, dar nu numai. Ele sunt fundamentale în viaţă, fundamentale în istorie şi o parte importantă din viaţa noastră, importante pentru fanteziile şi visele noastre, pentru a evada din realitatea cotidiană”.

Curator: Rada Niță

Mai multe detalii: http://www.visualkontakt.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 447

Eveniment postat de organizator

visual kontakt

Adaugat in urma cu 593 zile, 10 Oct. 2018

Adaugat de VisualKontaktOradea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Oradea
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 30 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .