poze premiera de vineri i recital la cinema libertatea edi ia a ii a

Premieră de Vineri și recital la Cinema Libertatea, ediția a II-a.

Bihor , Oradea. Vineri 30 Septembrie 2011 18:30
Str. Independenţei, nr. 1, intrare sub pasajul Vulturul Negru Oradea, Romania

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 5/120

Premieră de Vineri și recital la Cinema Libertatea, ediția a II-a.

Alături de premiera filmului „Oameni şi Zei”, în regia lui Xavier Beauvois, Cinema Libertatea mai găzduiește și recitalul a trei soliști adolescenți de la Liceul de Artă Oradea vineri seara 30 septembrie de la orele 18:30 în pauza dintre cele două difuzări ale filmului. Intrarea la recital este gratuită și nu presupune vizionarea filmului ci doar îmbierea muzicală putem spera să ducă la dorința de a mai sta la programul general al Cinema Libertatea.
Cei trei liceeni, deși tineri, sunt trei muzicieni virtuoși, studiind din greu doar din timpul liceului, pentru a susține înclinația nativă spre canto. Premiile care le încoronează activitatea lor e semn al întrunirii condițiilor talentului cu șansele create de educație.
Prima, soprana Denisa Emanuela Oprea din clasa a XI, va delecta publicul cinematografului cu liedul „Ochi albaștri-s drăgălași”(Eduard Caudella) și cu aria Despinei din opera „Cosi fan tutte” (Wolfgang Amadeus Mozart). Îndrumătoarea Denisei este profesoara Adriana Pop, care se poate lăuda cu eleva sa pentru premiile luate deja din clasa a IX-a începând cu premiul al II-lea la Concursul Național „Tinere Talente”(la care apoi a mai câștigat cu proxima ocazie și premiul III), sau cu premiul al II-lea de la Concursul Național „Emanuel Emenescu” luat în clasa a X-a, ori cu premiul I obținut mai apoi la Concursul Internațional „Viva la Musica”.
După aceea va urma Alina Roșca, elevă a Adrianei Pop deasemenea, din clasa a XII-a, cu liedul „O, dacă n-ai nimic a-mi spune” (Gavril Musicescu) și aria „Ahi! Che forse ai miei di” (Luigi Cherubini). Domnișoara Roșca este o soprană care se poate lăuda cu premiul II la Concursul Național „Primăvara Artelor” și cu premiul III la Concursul Național „Tinere Talente”, obținute deja în clasa a X-a, ca un an mai tărziu să izbutească a lua premiul III la concursul județean „Toamna Orădeană” și premiul II la Concursul Internațional „Viva la Musica”.
Va încheia baritonul Vlad Ionuț David din clasa a XI-a, elev al doamnei profesoare Aurica Bonțu; el va cânta liedul „Dorința” (Gheorghe Dima) și aria lui Figaro din opera „Nunta lui Figaro” (W.A. Mozart). Distins din clasa a IX-a cu premiul II la Concursul Național „Tinere Talente” , tot premiul II la Concursul Național „Emanuel Elenescu” și cu premiul III la Concursul Internațional „Viva la Musica”,va obține în a X-a premiul II la Concursul Internațional „Viva la Musica”, din nou premiul II la Concursul Național „Tinere Talente” și premiul III la Concursul Național „Emanuel Elenescu”.
Corepetitoarea celor trei este doamna profesoară Izabela Péter. Cei trei se pregătesc în această perioadă pentru concursul „Tinere Talente” din nou și intenționează la finalul studiilor liceale să le continue pe cele universitare la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Prezența dumneavoastră la recital ar însemna un nou succes al artiștilor, succesul de a vă avea drept public.

Mai multe detalii: http://cinemalibertatea.blogspot.com/

Pret bilet: 8 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1326

Eveniment postat de organizator

metrion

Adaugat in urma cu 4565 zile, 29 Sep. 2011

Adaugat de METRION

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 15

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .