poze critical mass oradea 2011

Critical Mass Oradea 2011

Bihor , Oradea. Vineri 22 Aprilie 2011 18:00
Parcul Magnoliei

Categorii: Sport si Excursii

Intrunire a bicicliştilor

Asociatia Pro Bikers Bihor organizeaza, în data de 22 aprilie 2011, de „Ziua Pamantului”, în parteneriat cu Asociatia Societatea Carpatina Ardeleana Judetul Bihor, cu SMURD Oradea si Inspectoratul de Politie a Judetului Bihor, Critical Mass, un eveniment finatat de Primaria Municipiului Oradea.

Evenimentul a început în San Francisco acum 19 ani în 1992. Numele său a fost adoptat ca nume general pentru toate evenimentele de acest tip care au început să apară în aceeaşi perioadă şi în alte oraşe. Se estimează că evenimente de tipul Masa Critică au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Circulaţia cu biciclete nu numai că nu este poluantă dar e şi foarte sănătoasă. Dacă oamenii, care nu au neapărat nevoie de maşină pentru circulaţie folosesc biciclete, sau alte mijloace de transporturi, oraşul devine mai curat, cu un aer mai sănătos, care serveşte sănătatea tuturor Orădenilor.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor.

Escortati de poliţie, ei circulă pe străzile care în mod normal sunt aglomerate de maşini, încercând să atragă atenţia asupra dreptului fiecarui biciclist de a circula pe stradă şi, într-o oarecare măsură, şi asupra poluării oraşului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.” Bicicletele nu poluează!

Desfăşurarea programului:

1730 - Întâlnire lângă Parcul Magnoliei, vis-a-vis cu Cinema Patria, distribuirea vestelor reflectorizante inscriptionate, care atrag atenţia la poluarea oraşului, la primii 500 de participanţi.
1800 - Pornirea pe traseul descris mai jos
1930 - Sosirea în Parcul Magnoliei, distribuirea răcoritoarelor.

Traseul:

Parcul Magnoliei – str. Transilvaniei – B-dul. Dacia – P-cul Petofi – B-dul Magheru – P-cul Traian (inagurarea parcarii de biciclete din fata Inspectoratului de Politie Judeteana Bihor) – P-ta Cele Trei Crisuri – str. Independentei - P-ta Unirii – str. Primariei – B-dul Decebal – str. C.Coposu – str.Transilvaniei – finisul la P-cul Magnoliei.

Mai multe detalii: http://probikers.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=63:critical-mass-oradea-22-aprilie-2011-&catid=39:critical-mass&Itemid=61

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1161
monica

Adaugat in urma cu 3367 zile, 20 Apr. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Oradea
omul fiinta adaptabila conferinta filmata

Omul Fiinta Adaptabila - conferinta filmata

Bihor, Oradea. Miercuri 15 Iulie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .