poze  cafeaua domnului ministru

" CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU"

Botosani , Botosani. Vineri 20 Noiembrie 2009 17:00
Teatrul National Iasi

Categorii: Spectacole si Filme

Teatrul " Mihai Eminescu " Botoşani va invita vineri, 20 noiembrie 2009 , ora 17.00 in sala Uzina cu Teatru la spectacolul " CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU" de Horia Gârbea

Regizorul serialului " NIMENI NU-I PERFECT ", ALEXANDRU AVĂDANEI debuteză la Teatrul " MIHAI EMINESCU " la Botoşani , cu piesa " CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU " de Horia Gârbea .
Tânărul regizor a conturat o parodie a politicului românesc realizat cu mijloace pamfletare care caricaturizează prostia, şmecheria, îngâmfarea şi falsitatea celor care ne conduc . O comedie savurosă în care cei trei actori îşi interpretează personajele fără cusur .
" Am făcut teatru de când mă ştiu , dar în ultimii ani am lucrat în televiziune ca actor şi regizor. În ciuda marii diferenţe financiare am preferat să iau o pauză şi să fac teatru pentru că inclusiv fizic îi simţeam lipsa . Am ales acest text al domnului Gârbea pentru că este o comedie foarte bine scrisă pentru actori şi pentru că se potriveşte foarte bine acestei perioade politice şi economice pe care o tranzităm . Am ales Teatrul "Mihai Eminescu " din Botoşani pentru că este un teatru foarte bun cu o trupă de actori extraordinară şi pentru că este un teatru potrivit unui debutant, să nu uităm că aici a debutat şi Marele Om- DAN PURIC . Vreau să mulţumesc întregii echipe a teatrului , şi actorilor EDUARD SANDU, IRINA MITITELU şi FLORITA ŢUGUI colaborarea cu ei fiind foarte frumoasă . Vă aştept la spectacol să facem haz de necaz".
Uniunea Scriitorilor a premiat piesa, iar, in 1998, a fost nominalizata de catre UNITER la "Piesa anului". Horia Garbea apreciaza ca este "una dintre putinele comedii macabre ale dramaturgiei romanesti (...) cu situatii si replici de umor negru, grotesca si absurda. Este de fapt o farsa macabra".
*Sursa: teatrulnationaliasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 780
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5267 zile, 17 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Botosani
zilele orasului botosani 2024

Zilele orasului Botosani 2024

Botosani, Botosani. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .