poze master classes mariana nicolesco la braila

Master Classes Mariana Nicolesco la Braila

Braila , Braila. Luni 1 August 2011 - Sâmbătă 6 August 2011

Categorii: Conferinte si Seminarii , Muzica si Concerte

Peste 60 de tinere talente lirice din România, Republica Moldova, Statele Unite, Spania, Rusia, China, Armenia şi Ucraina se reunesc la Brăila, în perioada 1 - 6 august, pentru a lua parte la cursurile de măiestrie artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco.

Totodată, în continuarea unei importante tradiţii de aprofundare a trăirilor exprimate de vocea umană prin arta cântului, Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie, va conferenţia despre "Mariana Nicolesco în universul lui Franz Liszt la aniversarea a 200 de ani de la naşterea acestuia şi al lui Gustav Mahler la 100 de ani de la trecerea sa în eternitate". Conferinţa va fi urmată de un recital al tinerelor talente reunite la aceste cursuri de măiestrie artistică.

În plus, cu ocazia concertului de gală - Master Class, care va fi ca întotdeauna un maraton liric de aproape şase ore, Mariana Nicolesco va decerna Medalia Darclée sopranei Lucia Stănescu - "pentru distinsa carieră şi pentru strălucirea performanţelor sale în repertoriul verist" şi sopranei Magdalena Cononovici - "pentru memorabilele sale interpretări ale marilor roluri dramatice, de la Mozart la Puccini şi de la Verdi la Wagner".

Mai multe detalii: http://www.mediafax.ro/cultura-media/master-classes-mariana-nicolesco-intre-1-6-august-la-braila-8549983

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4651 zile, 31 Iul. 2011

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .