poze  concursul national de critica literara perpessicius braila

Concursul National de critica literara Perpessicius, Braila

Braila , Braila. Sâmbătă 15 Mai 2010

Categorii: Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Abordarea comparatistă a textelor literare, în vederea accentuării multiculturalismului ca stare în sine şi a multilingvismului ca „dialog" universal

Aflat in acest an la cea de-a V-a editie, Concursul national de critica literara Perpessicius este organizat de Liceul Pedagogic„D.P.Perpessicius” din Brăila, în colaborare cu Colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu" Brăila şi Muzeul Brăilei, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Concursul are drept scop menţinerea în conştiinţa publică a operei lui Perpessicius (1891-1971)- critic, istoric literar, folclorist, eseist şi poet român, cercetător şi editor al operei eminesciene, membru titular al Academiei Române. Concursul urmăreste abordarea comparatistă a textelor literare, în vederea accentuării multiculturalismului ca stare în sine şi a multilingvismului ca „dialog" universal. Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu, din clasele a IX-a - a XII-a..

Concursul „ Perpessicius” se va desfăşura în perioada 15-20 mai 2010, conform Calendarului naţional al olimpiadelor şi concursurilor şcolare aprobat de MECTS .

Mai multe detalii: http://www.didactic.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1203
cris

Adaugat in urma cu 5098 zile, 06 Mai. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .