poze festivalul superstitiilor 10 zile de superstitii si creativitate la bran

Festivalul Superstitiilor, 10 zile de superstitii si creativitate la Bran

Brasov , Bran. Miercuri 12 August 2009 13:04
Bran

Categorii: Festivaluri

A look into the superstitions", un schimb intercultural, finantat de Programul European "Tineret in Acţiune"

Asociatia studenteasca VIP Romania (Voluntari pentru Idei si Proiecte) organizeaza in luna august proiectul "A look into the superstitions", un schimb intercultural, finantat de Programul European "Tineret in Acţiune" pentru tinerii europeni. Evenimentul se va desfasura la Bran in perioada 12-21 august si va reuni tineri cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani din cinci tari europene: Italia, Spania, Franta, Bulgaria si Romania.

"Superstitiile reprezinta o creatie imprevizibila a culturii populare si isi pun inca amprenta asupra vietii noastre cotidiene. In cadrul acestui proiect vrem sa impletim stiinta cu arta, jucandu-ne cu imaginatia si entuziasmul tinerilor participanti.", a afirmat Corina Nicolae, Project Manager, VIP Romania.

Principalul scop al proiectului este de a dezvolta comunicarea, intelegerea si toleranta dintre participanti utilizand metode de arta vizuala creativa (fotografie si scurt-metraje) pentru a infatisa superstitiile.

Proiectul "A look into the superstitions" se bazeaza pe un proces de invatare interculturala, stimuland astfel participarea activa, creativitatea si initiativa. Metodele de lucru alese creaza mediul propice pentru dezvoltarea personala si sociala a participantilor, intrucat acestea incurajeaza implicarea activa si declansarea unui proces de invatare pe parcursul tuturor etapelor proiectului.

Timp de 10 zile, tinerii vor participa la diferite activitati in aer liber, jocuri de rol sau mese rotunde, in cadrul carora vor dobandi cunostinte noi despre cultura populara si mitologia fiecarei tari. Totodata, prin organizarea atelierelor de fotografie si film, participantii vor putea explora superstitiile fiecarei tari folosindu-si imaginatia si creativitatea.

Ultima etapa a proiectului include un eveniment deschis publicului - "Festivalul superstitiilor" - pe 19 august, in cadrul caruia vor fi expuse fotografiile si scurt-metrajele realizate de participanti, intr-un mod artistic si interactiv.

Despre VIP
Voluntari pentru Idei si Proiecte reprezinta o organizatie studenteasca, cu zece ani de experienta in organizare de programe si proiecte, special create pentru tinerii cu potential ridicat din Romania. Totodata, VIP Romania organizeaza anual "Scoala de Vara Romania Secolului XXI", primul eveniment de acest tip din Romania - editiile din 2007 si 2008 ale proiectului fiind onorate cu mentiune la Gala Societatii Civile.

Despre ANPCDEFP
Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) a luat fiinta la 27 ianuarie 2005, fiind un element cheie pentru dezvoltarea cooperarii in educatie si pentru participarea Romaniei in programele europene de educatie si formare profesionala.

Comenteaza pe Facebook
comaromi iosif

Adaugat in urma cu 3973 zile, 14 Iul. 2009

Adaugat de Eraser

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Bran
tabara vibratia vindecarii cu dr edith kadar

Tabara Vibratia Vindecarii cu dr. Edith Kadar

Brasov, Bran. 10 Iul 2020 - 19 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .