poze watumi festival fringe
poze watumi festival fringe

Watumi Festival & Fringe

Brasov , Brasov. Miercuri 22 Iulie 2009 12:00
Spaţii deschise, pieţe publice, parcuri şi străzi, cât şi în interioare special amenajate

Categorii: Alte Evenimente , Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Festivaluri

Primul festival Fringe din România, Watumi Festival & Fringe, va avea loc la Brasov, în perioada 22-26 iulie, într-un spatiu destinat celebrarii artelor si libertatii de exprimare.

Watumi Festival & Fringe este primul festival care introduce notiunea de Fringe în România. Initierea unui Fringe Festival în Europa de Est a stârnit un larg interes în lumea creatiei. Artisti din Franta, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Turcia si-au anuntat deja participarea, chiar înaintea lansării oficiale a proiectului. Conceptul de Fringe s-a născut în 1947, în Edinburgh, când opt trupe de actori au performat, fără să fi fost invitate, la primul Festival International din Edinburgh. Acest demers a revolutionat ideea de festival de artă, permitând artistilor liber profesionisti să se adreseze publicului în cadrul unei manifestări artistice de amploare.
Watumi Festival & Fringe promovează arta în diversele ei forme de manifestare, iar programul editiei din acest an cuprinde evenimente din aria artelor scenice, artelor vizuale, arta urbana, artizanat si bineînţeles muzică. Pe durata a cinci zile în această vară, Brasovul prinde viaţă atât în spaţii deschise, pieţe publice, parcuri şi străzi, cât şi în interioare special amenajate.
Sectiunea Fringe a WFF este concepută ca un spatiu deschis al artelor, pe care artistii profesionisti si debutanti sunt invitati să-l reinventeze. Fringe este un spatiu viu, efervescent în care se întâlnesc, se exprimă si creează artisti plastici, actori, muzicieni, acrobati, fotografi, comedianti, mimi, dansatori. Granitele dintre artist si public tind să dispară, iar spectatorul este invitat să iasă din contemplarea pasivă si să-si exploreze latura creativă, să participe. Tinerii iubesc aceste festivaluri pentru că ideea de Fringe este asociată cu liberalizarea artei, cu coborârea sa din turnul de fildes către publicul larg.
Totii artistii sunt încurajati să profite de mediul oportun si de ambianta boemă ale WFF pentru a recompune propriul lor univers estetic pe străzile Brasovului. Participarea artistilor la sectiunea Fringe a WFF se face printr-o înscriere online la www.watumi.ro.
Misiunea Watumi Festival & Fringe este să ofere o platformă de expunere oricărui artist si să transmită un mesaj pozitiv publicului său. Watumi Festival & Fringe se adresează unei largi categorii de public. Prin natura sa, WFF răspunde unei cereri în crestere de artă neconventională, adresându-se publicului tânăr si cultivat, dar si publicului matur sau consumatorului tradiţional de artă. De asemenea, WFF vine în întâmpinarea artistilor şi specialistilor interesati de fenomenul cultural facilitându-le sansa unei comunicări directe.

Locaţiile Watumi Festival & Fringe de anul acesta: Piaţa Sfatului, Cetatea Braşov, Bastionul Ţesătorilor, Parcul Titulescu, Teatrul Dramatic "Sică Alexandrescu", Muzeul Prima Şcoală Românească, Canalul şi Bastionul Graft, Turnul Alb şi Turnul Negru, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie, Casa Negustorilor, Centrul Musashino, Centrul Cultural Reduta, Pietrele lui Solomon, alte piaţete şi locuri stradale special amenajate.
Watumi Festival & Fringe este organizat de Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor, înfiintata din dorinta de a crea un climat benefic exprimării valorilor culturale si artistice. Misiunea ASPA este aceea de a facilita, intermedia si de a pune în valoare interacţiunea dintre om şi arte, arhitectură, filozofie, ecologie, tehnologie şi de a releva modul în care toate acestea relaţionează cu noţiunea de oraş. Obiectivul principal al ASPA este să promoveze multiculturalitatea si să sustină schimbul intercultural. ASPA colaborează cu artişti, ONG-uri, cu centre şi instituţii culturale.

Mai multe detalii: http://watumi.ro/ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3039
Cuvinte cheie: Festival , Muzica , Evenimente Brasov
dan

Adaugat in urma cu 5100 zile, 19 Iun. 2009

Adaugat de trotineta23

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 122

Alte Evenimente din Brasov
miez festival bra ov

Miez Festival Brașov

Brasov, Brasov. 7 Iul 2023 - 9 Iul 2023
salonul interna ional de carte bookfest bra ov 2023

Salonul Internațional de Carte Bookfest Brașov 2023

Brasov, Brasov. 19 Oct 2023 - 22 Oct 2023
targul de carte gaudeamus 2023 bra ov

Târgul de carte Gaudeamus 2023 Brașov

Brasov, Brasov. 23 Aug 2023 - 27 Aug 2023
vorbe offline pe malul apei 2023

Vorbe Offline Pe Malul Apei 2023

Brasov, Brasov. 28 Iul 2023 - 30 Iul 2023
  • Ai ceva de zis?

    .