poze mars pentru europa

Mars pentru Europa

Brasov , Brasov. Sâmbătă 25 Martie 2017 17:00 - Sâmbătă 25 Martie 2017
Piata Consiliul Europei (Centrul Civic)

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 100/2000

Pe 25 martie se implinesc 60 de ani de la formarea Uniunii Europene. Astfel ca noi împreună cu alte peste 50 de orașe europene vom pleca în marș pentru a ne arata susținerea uniunii. Ne vom întâlni în Piața Consiliului Europei (CENTRUL CIVIC) de la ora 17:00.

Pe 25 martie se implinesc 60 de ani de la formarea Uniunii Europene.
Astfel ca noi împreună cu alte peste 50 de orașe europene vom pleca în marș pentru a ne arata susținerea uniunii.
Ne vom întâlni în Piața Consiliului Europei (CENTRUL CIVIC) de la ora 17:00.

Timp de 60 de ani, Comunitatea Europena și apoi Uniunea Europeană au contribuit la asigurarea păcii în Europa a prosperitatii și progresului. Europa a garantat pacea și statul de drept, după secole de războaie. Europa a fost promotorul democrației pentru țările europene ajutandu-le sa scape de totalitarism dictatura.
UE a fost crucială pentru progresul economic și social al țărilor europene de-a lungul deceniilor. Europa a inspirat alte regiuni ale lumii, în căutarea lor pentru unitate și modernitate.
Cu toate acestea, UE rămâne o construcție incompletă ce riscă să se prăbușească din cauza intarzierii finalizarii ei.

UE se confruntă cu o stagnare economica și o scadere a influenței într-o lume globalizată dominată de puterile continentale, noi, europenii, nu ne putem închide în interiorul granițelor naționale, în speranța de a ingradi problemele actuale, statele europene nu vor avea nici un viitor în cazul în care acestea rămân divizate și concurează între ele, în loc sa fie unite. Să ne întoarcem la naționalism atunci ne vom slăbi. Noi putem rezista la provocările europene doar împreună, completând unitatea politică a Europei.
Facem apel la șefii de stat și de guvern reuniți la Roma, în 25 martie 2017, pentru a aproba o foaie de parcurs pentru a relansa și a finaliza unitatea economică și politică a Europei.
Întrucât Uniunea Europeană are o monedă unică, euro, ar trebui să existe o politică economică europeană cu resurse proprii europene pentru modernizarea și relansarea economiei europene.

Întrucât Uniunea Europeană are o frontieră externă comună, ar trebui să fie gestionata în comun de către o forță de frontieră europeană. Deoarece amenințările terorismului internațional și a creșterii criminalității internaționale , acestea ar trebui să fie prevenite și combătute prin cooperare europeană și cu sprijinul european. În ceea ce democrațiile naționale pot guverna doar in limitele granitelor statului , doar un guvern european și o democrație cu adevărat europeană pot permite cetățenilor europeni să isi controleze propriul destin.

Pentru cei care cred într-o Europă puternică, unită și democratică, este timpul să se ridice în picioare. Împotriva naționalismului și populismului.
Pentru o Europă a unității împotriva diviziunilor și zidurilor din uniune. Pentru o Europă unită care își respectă angajamentele de pace, libertate, securitate, prosperitate.
Pentru o Europă a solidarității și responsabilității comune.
Pentru o Europă care protejează interesele și valorile europene în lume.
Pentru o Europă a democrației, care oferă cetățenilor europeni forta. Pentru o Europă a speranței, împotriva unei Europe a fricii.
Pentru un plan de relansare si desavarsirii a unitatii politice europeane

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/270123860108281

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1165
Cuvinte cheie: Europa , marş , protest , Evenimente Brasov

Eveniment postat de organizator

ramona chihaia

Adaugat in urma cu 2589 zile, 24 Mar. 2017

Adaugat de Ramona16051

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 12 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .