poze martorii lui iehova se aduna la brasov

Martorii lui Iehova se adună la Braşov

Brasov , Brasov. Vineri 9 Iulie 2010 08:00 - Duminică 11 Iulie 2010

Categorii: Alte Evenimente

Nu au cruci şi preoţi

Braşovul va fi plin de Martorii lui Iehova în acest weekend. Aceştia vor lua parte, între 9 şi 11 iulie, la Congresul regional, ce va fi găzduit de Stadionul Tineretului.

Sunt peste tot. Nu există braşovean care să nu fi avut contact direct sau indirect cu vreun martor al lui Iehova. Nu există parc în care să nu fii întâmpinat de vreun membru al cultului care îţi oferă o revistă „Turnul de veghe” sau „Treziţi-vă ! ” sau care vrea să –ţi explice pilde din Biblie. Şi acasă îţi sună la uşă şi te întreabă politicos dacă nu vrei să intri într-o mică şedinţă de studiu biblic. Nu sunt foarte agresivi, dar uneori pot fi agasanţi când te abordează în spaţiile publice şi nu ştii cum să ajungi mai repede la destinaţia dorită. Dar, dacă refuzi, renunţă politicos şi te lasă în pace. O vreme. Fiecare are arondat un teritoriu, pe care trebuie să-l acopere. Chiar dacă sunt respinşi, ei bat la aceeaşi uşă, după un timp. Sunt insistenţi ca nişte agenţi imobiliari, zâmbitori şi binevoitori ca nişte agenţi comerciali.

A mers din curiozitate

Un tânăr braşovean, Mihai G. care a fost în apropierea ,,martorilor” povesteşte că a frecventat întâlnirile membrilor acestui cult timp de doi ani. A fost convins de o rudă să vadă cum e la întrunirile lor. În fiecare săptămână, Mihai mergea într-un apartament al unui martor şi asista la şedinţele de studiu biblic sau de analize ale textelor din revista ,,Turnul de veghe ”. După doi ani, i s-a propus să se boteze, pentru că se apropia Congresul iehoviştilor de la Braşov. A refuzat, pentru că şi-a dat seama că :,, m-am născut ortodox, şi vreau să mor ortodox ”. Spune că nu i s-au oferit bunuri materiale sau bani şi nici nu au încercat cu orice preţ să-l convertească la iehovism.

Studenţi ai Bibliei

Istoria modernă a Martorilor lui Iehova a început în anii 1870, odată cu formarea în SUA a unui grup de studiu al Bibliei. La început, ei s-au numit studenţi ai Bibliei. În anul 1931, au adoptat denumirea „martori ai lui Iehova”. De la un început modest, organizaţia a crescut la milioane de „martori”, care predică evanghelia în peste 200 de ţări. Ei spun că practicile şi credinţa lor nu sunt noi, ci reprezintă o restabilire a creştinismului din secolul I d.Hr. În România, sunt prezenţi din 1911, fiind înregistraţi legal la Cluj, în 1919. Activitatea lor a fost interzisă de regimul comunist. La 9 aprilie 1990, s-au înregistrat ca organizaţie neguvernamentală, definită drept cult creştin.
Nu au cruci şi preoţi
Iehoviştii spun că învăţăturile religioase discutate la aceste întruniri se bazează pe Biblie. Lăcaşurile lor de închinare sunt numite „Săli ale regatului”. Aici nu există niciun fel de icoane, crucifixe sau alte obiecte de cult. În cadrul acestei organizaţii religioase nu există cler. Ei spun că Isus Cristos s-a pronunţat împotriva folosirii titlurilor religioase printre discipolii lui, spunându-le „voi toţi sunteţi fraţi”. Anual, au loc congrese, unde mai multe congregaţii se adună pentru programe speciale de instruire biblică. Tot atunci au loc botezul, în masă, al noilor discipoli. Şi Braşovul a găzduit mai multe congrese ale acestora.Mii de martori se adună pe stadion şi ascultă mesajele predicatorilor. Organizaţia Turnului de Veghere exercită un control sever asupra Martorilor lui Iehova şi le interzice participarea la activităţi sociale, cum ar fi sărbătorirea zilelor de naştere, a Crăciunului, a Paştelui sau a Zilei Mamei. De asemenea, le sunt interzise salutul drapelului naţional, votatul sau serviciul militar, precum şi transfuziile de sânge.
www.brasovultau.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1697
Cuvinte cheie: Brasov
pop rodica

Adaugat in urma cu 5036 zile, 07 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .