poze proiect cultural orasul memorabil

Proiect cultural - Orasul memorabil

Brasov , Brasov. Luni 12 Iulie 2010 08:00 - Sâmbătă 31 Iulie 2010

Categorii: Alte Evenimente

Locatie: Brasov, Online

Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala Brasov, Harghita, Covasna – ii invita pe locuitorii orasului Brasov sa participe la proiectul cultural "Orasul memorabil".
Orasul memorabil doreste sa implice brasovenii in problemele ce privesc imaginea arhitectural-urbanistica a orasului lor. Solutia pe care o propunem este valabila pentru orice loc – implicarea vine din experienta personala. Si ce este mai personal decat amintirile proprii? Asadar dorim sa le dam locuitorilor ocazia de a-si spune povestea personala legata de oras.
Obiectivul central al demersului este organizarea unei expozitii ale carei exponate sa apartina locuitorilor, alcatuind astfel o poveste spusa in paralel a felului in care era vazut si experimentat orasul in diverse momente. Rezultatul proiectului – expozitia – urmareste sa evidentieze perceptia locuitorilor asupra orasului in care traiesc si, in functie de aceasta, importanta pe care o au anumite spatii si imagini.


Concret, organizatorii proiectului invita locuitorii Brasovului sa participe cu obiecte personale – fotografii, carti postale, timbre etc. – la alcatuirea colectiei pentru expozitie. Va propunem o intalnire « intre vecini », fiecare venind cu povestile proprii si impreuna sa spunem public povestea Brasovului, de ieri si de azi, a orasului care conteaza pentru noi.
Este binevenit orice obiect care evoca o imagine din orasul Brasov – strazi, piete publice, cladiri etc. - mai veche de 1 an, aflata in colectia de familie. Ne intereseaza acele imagini care au o insemnatate in amintirea dumneavoastra; sunt incurajate in acest sens fotografiile facute cu familia sau prietenii in spatii libere, care surprind totodata fragmente din Brasov.

Obiectele se colecteaza la adresa sediului O.A.R. sau se pot trimite ca imagini scanate pe adresa de e-mail a proiectului, pana la data de 1 august 2010. Alaturi de imagini va rugam sa lasati cateva informatii: datele de contact, momentul si locul in care au fost facute (strada, piata sau orice alt reper), optional o scurta explicatie care sa arate motivul alegerii obiectului. Ulterior vom alege obiectele si va vom ruga sa ni le imprumutati pe perioada expozitiei (noiembrie 2010), dupa care vi le vom inapoia, la demontarea expozitiei.
In timpul acestui proiect vom publica imaginile trimise pe blog, pentru a construi o istorie traita a Brasovului cat mai vasta.

Orasul memorabil – un proiect cultural al Ordinului Arhitectilor din Romania – filiala Brasov-Covasna-Harghita, finantat din timbrul arhitecturii.
www.thecity.ro/evenimente-brasov

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 601
Cuvinte cheie: Brasov
pop rodica

Adaugat in urma cu 5032 zile, 11 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .