poze concert trupa byron in 11 12 2009 la brasov

Concert Trupa Byron in 11.12.2009 la Brasov

Brasov , Brasov. Vineri 11 Decembrie 2009 21:00
Club LaTINO Club din Braşov, str. Avram iancu nr. 76

Categorii: Cluburi si Discoteci , Muzica si Concerte

Concert Trupa Byron

Trupa byron va concerta pe 11 decembrie in clubul LaTINO din Braşov, incepand cu ora 21.00. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album al trupei, A Kind of Alchemy, pe care trupa l-a lansat luna trecuta. Urmatoarele concerte vor fi în Bucureşti, în Lăptăria Enache (12 decembrie) şi Clubul Ţăranului (24 decembrie).

Baietii au lansat în luna octombrie un nou album, denumit sugestiv A Kind of Alchemy. Turneul de promovare a albumului este in plina desfasurare. Noul album marcheaza o evolutie in stilul trupei, cu un sound divers si elemente din alte genuri muzicale decat cele deja abordate. Baietii au folosit o paleta mai larga de instrumente. Muzica este accesibila, fara a face totusi compromisuri. Alexandru Andries, vechi prieten al trupei, a subliniat faptul ca byron creaza si interpreteaza muzica de calitate, urandu-le totodata succes cu noul disc.Piesele sunt interpretate in limba engleza. Pe noul album se mai regasesc vocile lui Petre Ionutescu si Lu Cozma, in calitate de invitati. Albumul are o coperta deosebita, personajul Al Kimi, care a imprumutat cate ceva din fizionomia fiecarui membru al trupei. La fel de originala este si prezentarea albumului, sub forma unei carti de forma patrata, cu latura de 7 inch.

Trupa byron este alcătuită din: Dan Byron (voce, chitară acustică, flaut), 6fingers (clape, voce, chitară acustică), Vlady Săteanu (bas), Costin Oprea (chitară electrică), Cristi Mateşan (tobe)

Dan Byron ne marturiseste ca "A Kind Of Alchemy" este un album despre creatie in general, trecand de la nebunie la zen. Atmosfera este una nocturna, de multe ori foarte intima, cateodata exploziva sau jucausa.

Piesele de pe noul album sunt:
1. The Night
2. Zeitgeist
3. Diggin' a Hole
4. War
5. A Little Bit Deranged
6. I Don't Want to Entertain You
7. A Poem without an End
8. King of Clowns
9. The Song that Never Was
10. Sirens
11. Vitruvian Man
12. The Alchemist
13. Blinded by Sunshine
14. A Peaceful Mind

Albumul este unul de creatie, fara a ocoli, insa, aspectele firesti ale vietii. Piesele au o nota optimista, cu accent pe aspectele pozitive ale vietii (“Vitruvian Man”) si pe linistea artistului creator (“A Peaceful Mind”).

In spiritul noncoformist cu care ne-a obisnuit, byron a abordat o strategie originala si indrazneata pentru promovarea noului produs discografic. Cu o saptamana inaintea lansarii, au coborat la propriu, in underground si au cantat cate doua piese in statiile de metrou Universitate si Romana. Trupa a interpretat in premiera piesa „King of Clowns”, de pe noul album „A Kind of Alchemy”. Evenimentul a fost o surpriza destinata fanilor, care s-a bucurat de un real succes.

Trupa byron a lansat de curand videoclipul Watercolor, realizat cu ajutorul lui Victor Panfilov. Videoclipul este deja difuzat de catre Music Channel.

Membrii trupei au marturisit faptul ca se gandesc sa interpreteze si piese in limba romana. In acest sens, pregatesc un experiment pentru primavara anului urmator.

Albumul “A Kind of Alchemy” a fost realizat in studioul Real Sound & Vision, productia, sunetul, mixajul si masterizarea fiind asigurate de Victor Panfilov. Albumul costa 39,90 lei si va fi distribuit prin intermediul A & A Records in reteaua librariilor Carturesti din toata tara, pe www.bestmusic.ro in format mp3 si pe www.charitygift.ro, magazinul online in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre o cauza sociala (5% din valoarea fiecarui album vandut pe www.charitygift.ro va fi donat catre Asociatia Culturala Acces).

sursa: www.brasov.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 979
Cuvinte cheie: Concert , byron , Evenimente Brasov
marcel s

Adaugat in urma cu 5253 zile, 05 Dec. 2009

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .