poze workshop brasov desen cu emisfera dreapta cu iudita pelea

Workshop Brasov: Desen Cu Emisfera Dreapta Cu Iudita Pelea

Brasov , Brasov. Joi 26 Aprilie 2018 16:00 - Duminică 29 Aprilie 2018
Se va comunica celor inscrisi

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 6/20

Workshop Brasov: Desen Cu Emisfera Dreapta Cu Iudita Pelea

26-29 aprilie 2018
orar:joi si vineri 16.00-22.00, sambata si duminica 9.00-16.30
Locatia: Asociatia Novum – str. Al. I. Cuza nr 48
Cost curs: 570. Avans rezervare ferma curs 100 lei
Detalii si inscriere: 0742483333

Ca sa putem intra in modul de functionare subdominant, receptiv adica de ”emisfera dreapta” ED, este foarte important sa-i dam creierului o sarcina la care emisfera stanga ES, cea verbala, analizatoare sa fie pusa in umbra.
Pentru cei mai multi dintre noi gandirea tip ES este cea normala (exceptie fiind copii dislexici). Modul ED pare complicat, necunoscut chiar bizar. Creierul avantajeaza modul de functionare ES din cauza rolului mare pe care il are in vorbire.Trebuie sa invatam sa gandim in mod opus. Prin exercitiu se poate realiza aceasta, ca la nevoia de a rezolva anumite probleme sa ne putem conecta la modul ED, activand astfel unele functii ale creierului pe care limbajul uneori le blocheaza.

Aparent prin perceptia pe care o dezvoltam in procesul de invatare al desenului putem interveni in modul de percepere al lumii inconjuratoare. Functia de redactare a creierului este decuplata, astfel noi fiind capabili de a vedea global si mai verosimil.
Aceasta experienta uneori poate fi socanta si tulburatoare.Dupa absolvirea acestui curs foarte multi is exprima convingerea ca “lumea a devenit mai bogata”. Modul nou de percepere al lumii este un motiv suficient pentru absolvirea acestui curs.

Tehnica desenului cu emisfera dreapta

Contrar credintelor noastre, pentru a desena nu e nevoie de o dexteritate speciala. Daca stii sa scrii poti invata sa desenezi. Conform teoriei doamnei Betty Edwards e nevoie de 7 nivele de abilitate ca sa ajungi sa desenezi artistic. Acestea sunt:


Perceptia contururilor

Perceptia spatiilor

Perceptia raporturilor si relatiilor dintre linii

Perceptia luminilor si a umbrelor

Perceptia intregului

Abilitatea de a desena din amintire

Abilitatea de a desena din imaginatie

In cadrul cursului nostru ne vom ocupa de dezvoltarea primelor cinci abilitati. In decursul celor patru zile vom invata sa desenam portret dupa poza, dar dupa insusirea tehnicilor vom fi capabili sa desenam orice.

Exercitiile care sunt accesibile pentru toata lumea, servesc pentru doua scopuri.In primul rand invatam sa desenam, dar desenul este un mijloc, nu un scop.Iti vei creste semnificativ tehnica de desen in aceste patru zile, vei invata sa desenezi portret, dar asta este doar un subprodus. Emisfera noastra stanga functioneaza la o capacitate de 4000 de biti, iar cea dreapta la 11 milioane de biti. Scopul principal este sa-ti exploatezi posibilitatile emisferei cerebrale drepte,posibilitati care sunt limitate de lumea noastra rationala,sa redescoperi si sa-ti traiesti creativitatea, intuitia,puterea creativa. Prin toate acestea vei reusi sa-ti imbunatatesti, imbogatesti diferite domenii ale vietii tale.

Cine sustine?
Iudita Pelea -autoarea a cartilor „El Camino, pelerinaj către sine” si „Tato Pani”
„Mi-am gasit vocatia dupa ce am absolvit in anul 2008 un curs de Desen cu Emisfera Dreapta in Ungaria. In anul 2011 am adus in premiera Cursul de Desen cu Emisfera Dreapta in Romania. De atunci reusesc sa impartasesc magia cu toti cursantii mei. Imi place sa scriu, sa alerg cu prietenii mei de nadejde Bogyo si Flori, sa calatoresc si sa ma uit la seriale langa semineu.

Am convingerea ca niciodata nu e prea tarziu pentru o schimbare.”

Mai multe detalii: https://alexaevent.ro/2018/04/01/workshop-brasov-desen-cu-emisfera-dreapta-cu-iudita-pelea/

Pret bilet: 570 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 229

Eveniment postat de organizator

alexandra condur

Adaugat in urma cu 185 zile, 14 Apr. 2018

Adaugat de alexaevent

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 213

Alte Evenimente din Brasov
ne obliviscaris la brasov

Ne Obliviscaris la Brasov

Brasov, Brasov. Vineri 16 Noiembrie 2018
concert smiley

Concert Smiley

Brasov, Brasov. Luni 5 Noiembrie 2018
sarmale cu dragoste

Sarmale cu dragoste

Brasov, Brasov. Joi 18 Octombrie 2018
concert dirty shirt

Concert Dirty Shirt

Brasov, Brasov. Vineri 26 Octombrie 2018
  • Ai ceva de zis?

    .