poze curs controlul financiar preventiv si de gestiune

CURS CONTROLUL FINANCIAR PREVENTIV SI DE GESTIUNE

Brasov , Brasov. Vineri 12 Iunie 2015 10:00 - Duminică 14 Iunie 2015

Categorii: Conferinte si Seminarii

Proiect ContaPlus susține un nou curs "CONTROLUL FINANCIAR PREVENTIV & CONTROLUL FINANCIAR DE GESTIUNE", în luna iunie în BRAȘOV! Pentru mai multe detalii și înscrieri, accesați site-ul nostru: http://www.proiect-contaplus.ro/controlul-financiar-preventiv-si-controlul-financiar-de-gestiune-4/

LECTOR INVITAT: Mihai GHIURLUC - Specialist în control financiar
CURS AUTORIZAT A.N.C. (AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU CALIFICĂRI)
ÎN URMA EVALUĂRII SE OBȚINE CERTIFICAT DE ABSOLVIRE pentru ocupația „Controlor financiar”, Cod COR 121 121, recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

TEMATICA ABORDATĂ

I. CONTROLUL FINANCIAR PREVENTIV PROPRIU
1) CADRUL LEGISLATIV:
a. Ordonanța Guvernului nr. 119/31.08.1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv, republicat în MO nr.799/12.11.2003 cu modificările și completările ulterioare.
b. OMFP nr. 522/16.04.2003 pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv.
c. OMFP nr. 923/28.07.2014 privind aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv și a Codului specific de norme profesionale pentru persoanele care desfășoară activitatea de control financiar preventiv propriu.
2) SCOPUL CONTROLULUI FINANCIAR PREVENTIV ȘI CATEGORIILE DE OPERAȚIUNI ASUPRA CĂRORA SE EXERCITĂ:
a. scopul controlului financiar preventiv de identificare a operațiunilor care nu respectă condițiile de legalitate și regularitate și/sau după caz, de încadrare în limitele și destinația sumelor înscrise în BVC și prin a căror efectuare s-ar prejudicia patrimoniul și/sau fondurile societății.
b. operațiunile care vizează controlul financiar preventiv.
3) CONȚINUTUL CONTROLULUI FINANCIAR PREVENTIV:
a. controlul financiar preventiv se exercită asupra documentelor în care sunt consemnate operațiuni patrimoniale, înainte ca acestea să devină acte juridice, prin aprobarea lor de către titularul de drept al competenței sau de către titularul unei competențe delegate în condițiile legii.
b. controlul financiar preventiv constă în verificarea sistematică a operațiunilor care fac obiectul acestuia, din punct de vedere al: – respectării tuturor prevederilor legale aplicabile, în vigoare la data efectuării operațiunilor (control de legalitate); – îndeplinirea sub toate aspectele a principiilor și a regulilor procedurale și metodologice care sunt aplicabile categoriilor de operațiuni din care fac parte operațiunile supuse controlului (control de regularitate); – încadrării în limitele și destinația sumelor înscrise în BVC și de angajament, după caz (control bugetar).
c. controlul financiar preventiv al operațiunilor se exercită pe baza actelor și/sau documentelor justificative certificate în privința realității, regularității și legalității, de către conducătorii compartimentelor de specialitate emitente.
4) ORGANIZAREA CONTROLULUI FINANCIAR PREVENTIV PROPRIU:
a. emiterea deciziei de către conducătorul societății prin care sunt nominalizate persoanele care exercită controlul financiar preventiv propriu (conform anexei nr. 2 din OMFP nr. 522/2003).
b. desemnarea, schimbarea sau destituirea persoanelor însărcinate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu se efectuează cu acordul instituției ierarhic superioare.
c. diagrama de proces pentru realizarea procedurii de verificare CFPP: – procedura de control; – refuzul de viză. d. elaborarea listelor de verificare în care sunt detaliate operațiile supuse vizei de control financiar preventiv, cadrul legal, actele justificative supuse vizei și modul de efectuare a controlului financiar preventiv.
e. stabilirea plafoanelor valorice și competența de aprobare pentru angajarea operațiunilor la intern/extern și efectuarea de plăți la intern/exten.
f. registrul privind operațiunile prezentate la viza de control financiar preventiv. g. scrisoare tip de notificare a refuzului de viză control financiar preventiv.
II. CONTROLUL FINANCIAR DE GESTIUNE
1) Obiectivele controlului financiar de gestiune.
2) Formele de exercitare ale controlului financiar de gestiune.
3) Principalele metode de control aplicate de controlulul financiar de gestiune.
4) Elaborarea programelor de activitate anuale pe baza analizei riscurilor, precum și a celor trimestriale și lunare.
5) Elaborarea procedurii de realizare a controlului financiar de gestiune.
6) Bugetul de Venituri și Cheltuieli:
I. Conceptul de buget:
a) Definirea și funcțiile bugetului de venituri și cheltuieli;
b) Geneza și alte date legate de bugetul de venituri și cheltuieli;

Mai multe detalii: http://www.proiect-contaplus.ro/cursuri/358-controlul-financiar-preventiv-si-controlul-financiar-de-gestiune

Pret bilet: 900 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1026

Eveniment postat de organizator

proiect contaplus

Adaugat in urma cu 3250 zile, 28 Mai. 2015

Adaugat de proiect_contaplus

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 378

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .