poze sensul biografiei umane o introducere intrare libera

Sensul Biografiei umane - O introducere - Intrare liberă

Brasov , Brasov. Vineri 24 Mai 2019 17:45
Str Paltinis nr 6, Scoala Waldorf Sofia

Categorii: Conferinte si Seminarii

Sensul Biografiei umane - O introducere - Intrare liberă

Întrebarea centrală a existenței este Cine sunt Eu?

Nu poți porni pe calea descoperirii de sine dacă nu ai ajuns în punctul în care nimic din afară nu te mai poate determina sau motiva. Nu poți începe autentic un drum de cunoaștere de sine doar pentru că îți place să te transformi, să ai succes, etc, ci pentru că simți tragismul acestei întrebări, pentru că devii martorul dizolvării propriilor false identități. Cel care bate la poarta cunoașterii este un om care alege liber că nu mai poate trăi din imagini de sine care se proiectează în exterior și cu care s-a identificat până acum.

Arta Biografică este o cale de cunoaștere din Libertate.

Ca fiecare, am și eu o poveste personală pe care o port ascunsă în cutele sufletului meu. Uneori îmi aduc aminte crâmpeie, alteori mă sufocă sau mă bântuie. Când mă opresc și decid să mă întâlnesc cu povestea mea, lucruri magice se întâmplă. Atunci când mă uit la parcursul destinului meu, de obicei amintirile îmi apar ca simple imagini de film care se derulează mai mult sau mai puțin în succesiune temporală. De cele mai multe ori rămân la suprafața acestor imagini. Unele revin adesea în conștienta mea, poate obsesiv, încărcate de emoții diverse, altele sunt uitate ca niște fotografii vechi în sertar. Această explorare a propriei vieți mă ajută să îmi reamintesc, să pătrund dincolo de amintiri, să percep o Realitate mai vastă a biografiei mele, un Sens, un fir roșu care leagă aceste imagini. Un mare sentiment de libertate se revarsă în sufletul meu, iar lumea are deodată alte culori, un alt sens.

Arta Biografica este Arta Intalnirii cu viata mea, cu biografia mea.

Călătoria biografică pleacă tot timpul din Momentul Prezent, merge în trecut, metamotfozează rănile sufletului, luminează prezentul și dă voie viitorului să vină spre noi. Prin această călătorie în propria viață se accesează Observatorul lăuntric, instanța mai înaltă din noi care aparține doar prezentului. Prin el ajungem să fim activi cu adevărat în sufletul nostru și putem alege să stăm conectați la prezent sau să fugim în amintiri trecute, dureroase sau frumoase, sau să evadăm în viitor, în visuri, dorințe proiectate. A sta în Prezent înseamnă a sta în balanța între Trecutul plin de regrete, răni, bucurii, nostalgii și viitorul plin de speranțe, vise, frici, necunoscut.

Arta Biografică este arta de a trăi conștient Prezentul.

Într-o lume a separării, a dizarmoniei, sufletul uman simte din ce în ce mai mult setea după Realitate. Avem nevoie de întâlnirea reală cu noi înșine, cu lumea, cu celălalt, cu Divinul. Nu mai putem trăi separați, fragmentați în noi înșine, în spatele zidurilor pe care le-am ridicat față de noi, față de ceilalți, față de lume, din frică. Dacă ne-am lua răgazul să ne oprim pentru câteva momente și să ne întrebăm care sunt zidurile din noi, care este Zidul Berlinului din noi înșine, vom putea vedea și zidurile celorlalți și zidurile timpului nostru. Zidurile apar când nu mai există curgere între sus și jos, între mine și tine, între mine și Natură, între mine și Univers.

Arta Biografică este o artă a interconectării cu Totul.

Ț”Fiecare are în mâinile sale propria fericire, precum artistul are materia brută, căreia vrea să îi dea o formă. Dar cu această artă se întâmplă ceea ce se întâmplă cu toate: nu ne-a fost dată decât aptitudinea pentru ea; ne rămâne să învăţăm meşteşugul şi să-l exercităm cu grijă.”
Goethe, Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister

Facilitator: Camelia Oprea
0722350036

Intrarea liberă

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/361641351150335/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 531
Cuvinte cheie: Brasov

Eveniment postat de organizator

george oprea

Adaugat in urma cu 1773 zile, 23 Mai. 2019

Adaugat de jazzy

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .