poze proiectul orasul memorabil

Proiectul “Orasul memorabil”

Brasov , Brasov. Miercuri 30 Iunie 2010 - Duminică 1 August 2010

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Obiectivul central al demersului este organizarea unei expozitii

“Orasul memorabil” este un proiect cultural care doreste sa implice brasovenii in problemele ce privesc imaginea arhitectural-urbanistica a orasului Brasov.

Solutia pe care o propunem este valabila pentru orice loc – implicarea vine din experienta personala. si ce este mai personal decat amintirile proprii? asadar dorim sa le dam locuitorilor ocazia de a-si spune povestea personala legata de oras.
Obiectivul central al demersului este organizarea unei expozitii ale carei exponate sa apartina locuitorilor, alcatuind astfel o poveste spusa in paralel a felului in care era vazut si experimentat orasul in diverse momente. Rezultatul proiectului – expozitia – urmareste sa evidentieze perceptia locuitorilor asupra orasului in care traiesc si, in functie de aceasta, importanta pe care o au anumite spatii si imagini.
Concret, organizatorii proiectului invita locuitorii Brasovului sa participe cu obiecte personale – fotografii, carti postale, timbre etc. – la alcatuirea colectiei pentru expozitie. Va propunem o intalnire « intre vecini », fiecare venind cu povestile proprii si impreuna sa spunem public povestea Brasovului, de ieri si de azi, a orasului care conteaza pentru noi.
Este binevenit orice obiect care evoca o imagine din orasul Brasov – strazi, piete publice, cladiri etc. – mai veche de 1 an, aflata in colectia de familie. Ne intereseaza acele imagini care au o insemnatate in amintirea dumneavoastra; sunt incurajate in acest sens fotografiile facute cu familia sau prietenii in spatii libere, care surprind totodata fragmente din Brasov.
Orasul memorabil un proiect cultural al Ordinului arhitectilor din Romania – filiala Brasov-Covasna-Harghita finantat din timbrul arhitecturii.

Pentru alte informatii despre proiectul cultural “Orasul memorabil”, accesati site-ul www.orasulmemorabil.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 579
Cuvinte cheie: Brasov
pop rodica

Adaugat in urma cu 5020 zile, 30 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Cum a fost?
    sandu alexandra
    andra   31 Iul. 2010, 16:56:39

    O initiativa pe care fiecare oras din Romania ar fi trebuit sa o aiba. Bravo organizatorilor!


    .