poze lansarea cartii golani de lux de titus spanu

Lansarea cartii "Golani de lux" de Titus Spanu

Brasov , Brasov. Vineri 6 August 2010 17:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Loc de desfasurare: Clubul Copiilor

Vineri, 6 august de la ora 17, la Clubul Copiilor de sub Tampa are loc lansarea cartii "GOLANI DE LUX" de Titus Spanu - Editura Kronart.



Destinul fabulos al braşoveanului Titus Spânu poate fi acum cunoscut, nu doar din cioburile de amintiri ale pritenilor lui sau ale duşmanilor, ale adversarilor sau ale clienţilor săi, ale colegilor din sport sau din justiţie. Era aproape firesc ca cel care a lăsat urme ce nu se pot şterge, generând chiar legende adunate în memoria colectivă drept « epoca Spineli » să ne confirme veridicitatea acestora printr-o carte.
O carte ce poate nu are egal în literatura noastră prin sinceritatea ei. Imi aduce aminte de celebrul Ernesto Sabato cu Abadon exterminatorul, care a depăşit graniţele literaturii. Şi aici sensibilitatea acestui veşnic îndrăgostit amestecă într-un distilat de mare rafinament umorul copios cu tragedia istoriei, aventura nebună sau poliţistă cu iubirea perfectă dar şi înţelepciunea unui fin observator al oamenilor cu viaţa frustă.Născut într-o Românie ce nu a mai fost de atunci atât de liberă şi frumoasă, Titus Spânu a fost mereu liber, chiar şi atunci când pentru a-l domoli tovarăşii l-au închis sau l-au urmărit continuu. Chiar dacă nu o spune decât prietenilor, forţa tinereţii sale fără de bătrâneţe vine dintr-o relaţie puternică cu Dumnezeirea. Într-o lume mincinoasă şi absurdă, plină de trădare şi rapt, de lichele şi neisprăviţi există doar o singură şansă pentru a deveni învingător şi asta doar cu ajutorul prieteniei adevărate. Aşa a fost de când lumea. Cuvântul Golan a făcut carieră post-decembristă, aduceţi-vă aminte că şi Eugen Ionescu se mândrea cu acest titlu... dar el ca şi alţii, nu mulţi, a fost un « golan de lux ». Iată că mai există încă rasa nobilă şi rară de Golani de lux...

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/lansare-de-carte/lansarea-cartii-golani-de-lux-de-titus-spanu.htm

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 595
Cuvinte cheie: Brasov
pop rodica

Adaugat in urma cu 5007 zile, 05 Aug. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .