poze sarbatoarea penelului pictura in ulei regina artelor frumoase 14 16 septembrie 2012
poze sarbatoarea penelului pictura in ulei regina artelor frumoase 14 16 septembrie 2012 poze sarbatoarea penelului pictura in ulei regina artelor frumoase 14 16 septembrie 2012

Sărbătoarea penelului - Pictura în ulei, regina artelor frumoase, 14-16 septembrie 2012

Brasov , Brasov. Vineri 14 Septembrie 2012 10:00 - Duminică 16 Septembrie 2012
Piata Sfatului 12- 14

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Din cele mai vechi timpuri, moment în care omul a reusit să prepare vopselele din natura înconjurătoare, folosind doar chimie empirică și pur naturală, imaginile imortalizate pe lemn,pânză, piele, tabla sau os, au început să devină o preocupare continuă, ajungând în scurtă vreme un lucru reprezentativ.

Făcând un salt peste timp, îmbunătățind compoziția vopselurilor preparate din substanțe organice sau vegetale, scolile de pictură din țările civilizate au evoluat rapid, punându-se la contribuție inteligența, știința vremii, precum și nebănuite procedee de amalgamare și alchimie, în industria magică a culorii.

Plecând de la lumină și umbră, de la anatomie și mișcare, de la apus la răsărit și de la simplu la complicat - talentul asociat cu culoarea a creat în timp cea mai fabuloasă arhivă de valori a frumosului în artă.

Astfel, arta prin puterea culorilor și a talentului deja cultivat, prin școli și academi, a devenit o bancă de valori iar artistul, cel prin filtrul căruia treceau imaginile redate pe pânză, a devenit un cronicar vizual al epocii în care a trăit. De aceea, când în lungul drum al istoriei s-au pierdut documente, pictura în ulei, cea mai rezistentă dintre toate, cea mai aptă pentru a fi conservată, a putut să reconstituie vizual: tradiții, vestimentație, atitudini, concepte de viață, impresii politice - reușind să ierarhizeze ca într-un computer virtual și să stocheze prin imagini, Istoria Omului.

Așezată pe scara valorică a artei picturale, dupa: peniță, tuș, laviu, creion, cărbune, acuarelă,guașă - Pictura în Ulei - se ridică irevocabil la rang de regină.

Vorbeam înainte de o bancă de date, de o bancă de valori și de ce nu, putem vorbi, pe lângă sentimentalismul colecționarilor de artă, și de o proprie bancă a existenței noastre valorice.

Cumparând ARTĂ, îndeosebi pictura în ulei, ne decorăm ambientul, ne umplem sufletul de bucuria frumosului și prin valorea obiectului odată cumpărat, ne garantăm, într-o măsura destul de mare, existența viitoare.

În momente de schimbări, în momente de criză financiară și morală, o pictura în ulei, odată cumpărată își dublează valorea în timp.

Niciodată un tablou în ulei, clasic sau modernist, expresionist sau impresionist, abstract sau cubist, nu s-a devalorizat în timp și a constituit dintotdeauna o modedă forte, pe langă plăcerea actului în sine de a-l achiziționa.

Vă invităm la Sărbătoarea Penelului, 14, 15, 16 septembrie - la Galeriile Corona - unde veți putea admira frumuseți ale picturii în ulei.

--

Galeriile Corona
Cel mai mare centru de Antichitati din Romania

Mobile: +40 (751) 291 587

Piata Sfatului 12 -14,
Brasov, Romania, 500025
www.galeriilecorona.ro

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/404685149581116/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1662

Eveniment postat de organizator

galeriile corona

Adaugat in urma cu 4225 zile, 03 Sep. 2012

Adaugat de GaleriileCorona

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .