poze festivalul de film rusesc de la brasov

Festivalul de film rusesc de la Brasov

Brasov , Brasov. Luni 11 Iulie 2011 - Duminică 17 Iulie 2011

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Luni începe festivalul de film rusesc la Braşov

Festivalul Kino+ este prima manifestare cineculturală de amploare de după 1989 care continuă tradiția promovării filmului rus la nivel național în România, dar care, prin abordarea sa inedită, reprezintă o inovație în sfera proiectelor cultural-educaționale.
Alt gen de filme. Într-o societate în care publicul larg este orientat spre filmul hollywoodian, Kino+ aduce cu sine oportunitatea de a înțelege, prin mijlocirea artei cinematografice, mentalitatea unui popor din imediata apropiere geografică ce și-a pus amprenta pe harta politică, economică și culturală a lumii. Într-o epocă în care valorile autentice sunt înlocuite, adeseori, de non-valori, în care mall-urile ocupă un loc vital în viața oamenilor, Kino+ oferă tuturor posibilitatea de evada din cotidianul prozaic și de a lua contact cu o lume a contrastelor și a emoțiilor prezentată pe marele ecran din perspectiva mai multor generații de regizori ruși. Este de remarcat faptul că filmele ce vor rula în cadrul acestui proiect reprezintă premiere pentru sălile cinematografice din România, iar accesul va fi liber.

Acces liber. Caravana verii Kino+ va debuta simultan la Brașov, Timișoara și Târgu-Mureș pe data de 11 iulie 2011. Spectatorii brașoveni vor fi așteptați în fiecare seară la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, coorganizator al evenimentului în orașul de la poalele Tâmpei alături de Muzeul Casa mureșenilor și Consiliul Județean Brașov, pentru a descoperi lumea fascinantă a filmului rusesc. Intrarea este gratuita.

Programul "Săptămânii premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Brașov"- 11-17 iulie 2011, orele 18.00 – Biblioteca Județeană Gheorghe Barițiu


Luni, 11 iulie – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk
Dramă
O familie fără copii din Italia sosește la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un băiețel de 6 ani, este pe placul oaspeților, asfel că ceilați copii îl poreclesc “italianul”. Pe Vania îl așteaptă o viață lipsită de griji în însorita Italie, însă chemarea sângelui nu îi dă pace: băiețelul se hotărăște să își găsească mama și pleacă în căutarea ei…

Marți, 12 iulie – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Șahnazarov
Comedie muzicală
Rusia Sovietică. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din această cauză, este exmatriculat de la școală, dându-i-se de ales: studiile sau muzica preferată. Konstantin alege jazz-ul. În urma anunțului lui Kostea, i se alătură Steopa care cântă la banjo și Jora care cântă la tobe. Trupa proaspăt înființată începe repetițiile.
Miercuri, 13 iulie – Asasinul țarului (1991), regizor Karen Șahnazarov
Dramă, film istoric
În noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fără judecată, țarul Nikolai II împreună cu familia și apropiații săi. După câteva zeci de ani, un martor ocular, fost deținut, iar în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povestește despre evenimentele petrecute în acea noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul țarului.

Joi, 14 iulie – Fiica din America (1995), regizor Karen Șahnazarov
Dramă, comedie
Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o răpi… pe fiica sa. Micuța Aniuta fusese adusă în secret în America de fosta lui soție atunci când se căsătorise cu un american respectabil.După o întâlnire emoționantă dintre tată și fiică, începe călătoria acestora cu auto-stop-ul prin toată America, o călătorie plină de peripeții și situații amuzante.

Vineri, 15 iulie – Brigada artistică de agitație “Dă-n dușman!” (2007), regizor Vitali Melnikov
Tragicomedie
În timpul războiului, un grup de artiști, având la bordul vasului cu care călătoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale cărui maluri locuiesc foști chiaburi strămutați aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artiști oprește în fiecare localitate, dă concerte și rulează filme.

Sâmbătă, 16 iulie – Șîrli-mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Menșov
Comedie, film-farsă
Sunteți invitați la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-țigăneasco-japonezo-indiană! În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) frați, dispariția și apariția unui diamant uriaș, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varză și aperitive cu carne și cireașa de pe tort – o călătorie în grup în Canare și acordarea titlului de mareșal.

Duminică, 17 iulie – Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev
Acțiune, dramă, aventuri, război, film istoric
Anul 1944. Un grup de cercetași trece linia frontului pentru a verifica informațiile existente privind pozițiile ocupate de dușmani. Treptat, cercetașii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotărăște să pătrundă până la un nod feroviar unde, conform informațiilor obținute recent, se află comanda.

Mai multe detalii: http://www.brasovultau.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1072
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Brasov
alexandru marius

Adaugat in urma cu 4673 zile, 08 Iul. 2011

Adaugat de Alexander_M

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1554

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .