poze 10 noiembrie 2012 kohlhaas teatrul national mannheim germania ora 20

10. noiembrie 2012 Kohlhaas - Teatrul National Mannheim/ Germania, ora 20

Brasov , Brasov. Sâmbătă 10 Noiembrie 2012 20:00 - Sâmbătă 10 Noiembrie 2012
Str.Apollonia Hirscher nr 8,CENTRUL CULTURAL REDUTA

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 1/500

Centrul Cultural German din Braşov vă invită în cadrul Festivalului de Teatru EuroArt la un spectacol al Teatrului Naţional de Tineret din Mannheim, care prezintă o adaptare după nuvela lui Heinrich von Kleist Michael Kohlhaas.

Centrul Cultural German din Braşov vă invită în cadrul Festivalului de Teatru EuroArt la un spectacol al Teatrului Naţional de Tineret din Mannheim, care prezintă o adaptare după nuvela lui Heinrich von Kleist Michael Kohlhaas. Figura centrală a piesei este Kohlhaas iar ea este pusă în valoare de interpretarea excepţională a lui Uwe Topmann. Naraţiunea originalului este cu mult simplificată, piesa concentrându-se pe evoluţia sufletească şi morală a protagonistului: Kohlhaas este un negustor de cai; are o avere considerabilă, o căsnicie fericită, duce o viaţă desăvârşită, până într-o zi când este victima unei glume proaste şi este nevoit să-şi cedeze cei mai buni cai baronului de Tronka. Kohlhaas îşi cere drepturile, însă nimeni nu-l ascultă – nici baronul, nici statul. Şi astfel Kohlhaas îşi începe campania personală de răzbunare: îşi vinde întreaga avere, urmărindu-l necontenit pe baronul fugar şi incendiind sau distrugând toate oraşele în care acesta se ascunde. O armată de alţi nelegiuiţi se adună după Kohlhaas iar curând numele lui devine cunoscut peste tot. Până să conştientizeze întreaga situaţie, cetăţeanul cinstit s-a transformat într-un terorist criminal.

Piesa care rezultă cât şi evoluţia protagonistului aduc în discuţie probleme care sunt teribil de actuale: oare îi este permis omului să facă rău altor oameni într-un scop de dreptate, fiindcă însemnătatea acestui scop depăşeşte destinul individual al fiecăruia? Reiese o nedreptate, dacă se întâmplă în numele dreptăţii?

Adaptarea se bazează pe forţa limbii din original, dar şi pe forţa simplificării iar aceste aspecte se profilează datorită interpretării expresive a lui Uwe Topmann.

Biletele de intrare se pot procura la sediul Centrului Cultural German din str. Lungă 31, la preţul de 15 lei.

Mai multe detalii: http://kulturzentrum-kronstadt.ro/ro/veranstaltungen-einzeln-anzeigen/article/kohlhaas-nationaltheater-mannheim/?tx_ttnews[backPid]=10&cHash=61aac723af

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 767
Cuvinte cheie: Brasov

Eveniment postat de organizator

roxana florescu

Adaugat in urma cu 4189 zile, 05 Nov. 2012

Adaugat de Roxana Florescu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 12 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .