poze festivalul interna ional de folclor garofi a pietrei craiului

Festivalul Internațional de Folclor ”Garofița Pietrei Craiului”

Brasov , Brasov. Vineri 7 Iulie 2017 18:00 - Duminică 9 Iulie 2017

Categorii: Festivaluri

Centrul Cultural Reduta organizează în perioada 7-9 iulie 2017, a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Garofița Pietrei Craiului”, eveniment care promovează tradițiile și diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică.

Ediția din acest an celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind în cele trei zile, ansambluri de dansuri românești, minorități și comunități naționale (maghiară, germană) și ansambluri internaționale din Polonia (Folk Dance Group „Poznan”), Grecia (Ansamblul “Silogos Thrakon Komotinis”), Serbia (Ansamblul „KUD Prvi Partizan”), Bosnia-Hertegovina (“Ansambl Tenelija”) și Bulgaria (Ansamblul ”Vidin”). Încă de la primele ediții s-a dorit a fi un festival itinerant, care să promoveze în zone importante ale județului cultura tradițională a tarilor participante, dar si ”zestrea” neamului nostru, folclorul fiind cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni și localități.

Vineri, 7 iulie, la Făgăraș, spectacolul va avea loc în Piața Republicii, începând cu ora 18:00, urmând ca sâmbătă, 8 iulie, ansamblurile invitate să susțină un program de dansuri specifice țărilor pe care le reprezintă, la Castelul Bran și la Cetatea Prejmer. Duminică este ziua dedicată brașovenilor, când va avea loc parada costumelor populare (începând cu ora 17:00) și spectacolul de gală, în Piața Sfatului. Pe lângă ansamblurile internaționale, la spectacolul de gala vor participa și Ansamblurile Poienița și Korona, ale Centrului Cultural Reduta.

Seara de gală va fi deschisă cu un recital al unuia din cei mai îndrăgiți artiști ai muzicii populare, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de Ansamblul Instrumental ”Țara Silvaniei”.

Mai multe detalii: http://www.centrulculturalreduta.ro/ro/garofita-pietrei-craiului/

Pret bilet: -

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1500
Cuvinte cheie: Brasov
reduta

Adaugat in urma cu 2459 zile, 04 Iul. 2017

Adaugat de centrulcultural

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 23

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .