poze watumi festival and fringe la brasov amanat

Watumi Festival and Fringe la Brasov - AMANAT!

Brasov , Brasov. Miercuri 7 Iulie 2010

Categorii: Festivaluri

Watumi Festival & Fringe continuă o aventură artistică exemplară, pentru al doilea an consecutiv. Primul festival care a introdus noţiunea de Fringe în România promovează arta în toate formele ei. Organizatorii aşteaptă înscrierile artiştilor până la data de 30 aprilie.

Watumi Festival & Fringe şi-a deschis, pentru al doilea an consecutiv, porţile pentru artiştii din România şi străinătate. Astfel, în perioada imediat următoare, organizatorii aşteaptă înscrierile artiştilor pentru a participa la evenimentul ce va avea loc la începutul lunii iulie, în Braşov. Participanţii se pot înscrie pe site-ul oficial al festivalului: http://www.watumi.ro/.

Secţiunea Fringe este concepută ca un spaţiu deschis al artelor, pe care artişti profesionişti şi debutanţi sunt invitaţi să îl reinventeze şi să îl transforme într-o sărbătoare dedicată creativităţii. Fringe-ul se remarcă printr-un cadru viu, generos, în care se întâlnesc, exprimă şi creează artişti plastici, actori, muzicieni, artizani, acrobaţi, fotografi, comedieni, mimi, dansatori etc.

„Misiunea Watumi Festival & Fringe este să transmită un mesaj pozitiv publicului său, prin crearea unui spaţiu dinamic, vibrant şi stimulant, în care legătura dintre public şi artişti să se realizeze în mod nemijlocit”, a declarat Mircea Calnegru, directorul festivalului.
Watumi Festival & Fringe este deschis înscrierilor participanţilor din orice domeniu artistic, aflaţi la orice nivel profesional (debutanţi, amatori talentaţi, studenţi la arte, profesionişti).

Locurile pentru spectacole şi expoziţii în Fringe sunt limitate de numărul de locaţii disponibile în 2010 la Braşov. Pentru a putea propune publicului WFF un eveniment Fringe de calitate şi pentru a da o şansă cât mai multor artişti să se înscrie, mecanismul de confirmare a înscrierilor va fi următorul: 40% din locurile disponibile în locaţii vor fi ocupate de primii artiştii înscrişi în ordine cronologică. Pentru restul de 60% din locurile disponibile, vor fi selectaţi de către o echipă WFF de specialitate (formată din jurnalişti, critici de artă şi alţi specialişti români şi străini) artiştii care propun spectacolele şi expoziţiile cele mai novatoare/originale.

Watumi Festival & Fringe se desfăşoară în Braşov, la începutul lunii iulie. Pentru 2010, organizatorii aşteaptă peste 40.000 de vizitatori, pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului.

Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual care se înscrie în circuitul internaţional al festivalurilor de Fringe, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Edinburgh (Scoţia), Adelaide (Australia), Avignon (Franţa) şi Dublin (Irlanda).

Persoană de contact:
Sorina Topceanu
0723.498.005
Sorina.topceanu@millcomm.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 789
Cuvinte cheie: Brasov
marcel s

Adaugat in urma cu 5195 zile, 03 Feb. 2010

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 12 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .