poze carmen in piata sfatului

Carmen in Piata Sfatului

Brasov , Brasov. Miercuri 23 Iunie 2010

Categorii: Muzica si Concerte

Carmen de Bizet

In aceasta seara, de la ora 21, focoasa spaniola Carmen descinde in centrul Brasovului direct din Valencia. Melomanii brasoveni vor urmari pe un ecran gigantic transmisia live a concertului cu opera Carmen de George Bizet, interpretat in superbul Palat al Artelor din Valencia, sub bagheta dirijorului Zubin Mehta. Concertul este transmis in direct in pietele istorice a zeci de orase europene.
La Brasov, evenimentul se inscrie in seria manifestarilor dedicate implinirii a 775 de ani de la prima atestare documentara a orasului. La nivel european, concertul face parte din reprezentatiile Viva Europa 2010, un eveniment cultural menit sa marcheze Anul European pentru combaterea Saraciei si Excluderii Sociale. Transmisia live a concertului cu opera Carmen de Bizet, sub bagheta reputatului dirijor Zubin Mehta, gazduit de magnificul Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia, este menita sa ofere o experienta europeana impartasita prin intermediul operei, una din cele mai adanc inradacinate forme de expresie culturala in traditia europeana.
Dupa concertul Carmina Burana de joi seara, oferit de Primarie si Filarmonica Brasov, melomanii brasoveni sunt invitati sa descopere in aceasta seara, de la ora 21, tumultuoasa poveste de dragoste dintre irezistibila Carmen si caporalul Don Jose, care o va injunghia dramatic la final. Specialistii sunt unanimi in a considera ca opera compusa de Georges Bizet a reusit sa transmita intreaga incarcatura emotionala a aventurii eroinei Carmen, devenita un adevarat mit in literatura europeana.
www.infobrasov.net

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 434
Cuvinte cheie: Brasov
pop rodica

Adaugat in urma cu 5027 zile, 23 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .