poze concert simfonic silvia sbarciu

Concert simfonic Silvia Sbarciu

Brasov , Brasov. Joi 15 Noiembrie 2012 19:00 - Joi 15 Noiembrie 2012
Filarmonica Brasov

Categorii: Muzica si Concerte

W. A. Mozart - Concertul pentru pian şi orchestră în Si bemol major KV 595

Concertul de la filarmonica braşoveană este primul din agenda de evenimente muzicale la care pianista Silvia Sbârciu va participa pe parcursul stagiunii 2012-2013, marcând şi prima colaborare a solistei cu instituţia de la poalele Tâmpei. Pe parcursul stagiunii trecute artista a avut un calendar bogat şi semnificativ de concerte şi recitaluri, printre care s-au numărat scenele muzicale din Piatra Neamţ şi Oneşti unde Silvia Sbârciu a susţinut două recitaluri. Acestea au fost urmate de o serie de concerte simfonice realizate în colaborare cu filarmonicile din Oradea, a celei din Sibiu, Cluj-Napoca şi Timişoara, precum şi o serie de recitaluri de lied în compania tenorului Tiberius Simu, care au debutat pe scena Festivalului de lied „Ionel Perlea” de la Slobozia şi au continuat cu întâlnirile muzicale de la Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” (Mogoşoaia) şi Ateneul Român (Bucureşti).

Absolventă a Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, cu o solidă pregătire muzicală la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj şi la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-Mannheim, Germania, unde tânăra pianistă a urmat cursurile de studii aprofundate la clasa prof. Paul Dan, Silvia Sbârciu se evidenţiază atât prin talentul şi personalitatea sa deosebită, cât şi prin repertoriul vast şi bogat care cuprinde o mare varietate de lucrări aparţinând atât muzicii clasice, cât şi celei moderne şi contemporane. Doctor în muzică, titlu obţinut în anul 2007 cu teza „Arta interpretării liedului la Hugo Wolf şi Gustav Mahler”, conducător ştiinţific prof. univ. dr. Eduard Terényi, Silvia Sbârciu se remarcă în cariera sa prin numărul mare de cursuri de măiestrie la care a participat peste hotare, manifestări susţinute de nume mari ale muzicii mondiale precum Karl Heinz Kaemmerling de la Mozarteum Salzburg in cadrul Schleswig Holstein Musik Festival, Lev Naumov de la Conservatorul din Moscova, Leo Fleischer de la Juliard School of Music, New York, Dmitri Alexeev, Felix Gottlieb sau Sviatoslav Pochekin în cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt (Germania). In 2010 a participat International Keyboard Institute and Festival (IKIF) New York unde a lucrat cu renumiti profesori precum Sontraud Speidel, Akiko Ebi, Asaf Zohar si dirijorul Eduard Zilberkant.

În activitatea solistică, cartea de vizită a pianistei Silvia Sbârciu conţine o serie de recitaluri şi concerte susţinute atât în ţară, în cadrul unor festivaluri de renume precum „Toamna Muzicală Clujeană”, cât şi peste hotare cum ar fi la Staatliche Hochschulen für Musik und Darstellende Kunst, Mannheim şi Stuttgart (Germania) sau în cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt sau Schleswig Holstein Musik Festival, tot în Germania.

Eveniment susţinut de ICCO România.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 500
Cuvinte cheie: Brasov
gabriela

Adaugat in urma cu 2754 zile, 14 Nov. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Brasov
recital extraordinar eduard kunz

Recital Extraordinar EDUARD KUNZ

Brasov, Brasov. Miercuri 4 August 2021
concert directia 5 centrul cultural reduta

Concert Directia 5 @ Centrul Cultural Reduta

Brasov, Brasov. Joi 8 Octombrie 2020
festivalul universul copiilor

FESTIVALUL UNIVERSUL COPIILOR

Brasov, Brasov. 29 Mai 2020 - 2 Iun 2020
brasov curs autorizat anc educator spercializat

Brasov - Curs Autorizat ANC " Educator Spercializat "

Brasov, Brasov. 30 Mai 2020 - 31 Mai 2020
  • Ai ceva de zis?

    .