poze doua concerte pentru clopotul nostru

Doua concerte "Pentru clopotul nostru!"

Brasov , Brasov. Miercuri 25 Noiembrie 2009 19:00
Casa Sfatului, Brasov

Categorii: Muzica si Concerte

Doua concerte "Pentru clopotul nostru!" in Casa Sfatului si Turnul Alb

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi Parohia Evanghelică C.A. Braşov vă invită la cele două concerte camerale din 25 noiembrie şi 2 decembrie ce vor avea loc în muzee braşovene. Sub titlul "Pentru clopotul nostru!" aceste manifestări doresc a fi o continuare a acţiunii "Clopotul uitat - îţi mai aminteşti de sunetul din turn?", desfăşurată în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Musica Coronensis, prin strângerea de fonduri pentru repunerea în funcţiune a clopotului din Turnul Casei Sfatului.

Primul concert, ce va avea loc miercuri, 25 noiembrie 2009, se va desfăşura în Casa Sfatului cu începere de la ora 19:00. Invitaţii organizatorilor sunt membrii ansamblului Quartetto Brassovia ce vor încânta publicul cu lucrări camerale de Marini, Marais, Purcell şi Albinoni. Intrarea la concert este liberă, iar la sfârşitul concertului cei prezenţi vor avea posibilitatea de a-şi aduce contribuţia, prin donaţie benevolă, la repararea mecanismului ce leagă ceasul Casei Sfatului de clopotul din turn. Tot cu această ocazie se va face cunoscut numărul contului în care toţi doritorii vor putea face o donaţie pentru cel mai vechi clopot din Braşov (datat 1690).

Quartetto Brassovia, format din violonista Roxana Bârsan, oboistul Emin Curtgeafar, violoncelista Alexandra Enache şi clavecinistul Paul Cristian, a luat fiinţă din dorinţa şi bucuria de a cânta muzică veche. Membrii formaţiei au participat la cursurile de măiestrie din cadrul Universităţii de Vară de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc sub îndrumarea lui Ulrike Titze şi Guido Titze.

Al doilea concert, din data de 2 decembrie, ora 19:00, se va desfăşura în Turnul Alb şi va fi susţinut de Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre.

sursa: www.iubescbrasovul.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 566
Cuvinte cheie: Concert , Evenimente Brasov
marcel s

Adaugat in urma cu 5262 zile, 23 Nov. 2009

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .