poze targ slow food roadele pamantului brasov
poze targ slow food roadele pamantului brasov poze targ slow food roadele pamantului brasov poze targ slow food roadele pamantului brasov

Targ Slow Food „Roadele Pamantului”® Brasov

Brasov , Brasov. Sâmbătă 10 August 2013 10:00 - Duminică 11 August 2013
International Trade Center, Bd Al Vlahuta 10

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Inceputul lunii august aduce vesti bune pentru adeptii alimentatiei sanatoase. Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia „Roadele Pamantului”® reincep organizarea Targului Slow Food „Roadele Pamantului”® de la Brasov. Prima editie din acest an are loc in parcarea International Trade Center (Bd Al Vlahuta 10), intre 10 si 11 august 2013, in intervalul orar 10.00-17.00. Targul, aflat la a 44-a editie, este dedicat promovarii produselor alimentare romanesti autentice si neindustrializate. La editia curenta vor fi prezenti 35 de mici producatori de alimente din toata tara, selectati conform principiilor Slow Food.

Iata ce puteti cumpara cu ocazia targului de la ITC: produse de carmangerie de la Rupea, branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, paine pe vatra de la Tusnad, turta dulce din ungurime, produse apicole de la Cartisoara, pastrav afumat de la Rasnov, siropuri de la Cluj, gemuri si conserve de Topoloveni, mustar de Tecuci, uleiuri presate la rece, rachiu si multe altele. Noutatile editiei sunt branza Cedar cu ardei iute(Valea Stramba), siropul de lavanda (din Cluj), dar si amestecurile de lavanda pentru patiserie si bauturi, painea de casa, coapta in cuptor cu lemne sau prajitura Sumeghi cu nuca si ciocolata, de la Maramures.
Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care se preocupa de promovarea produselor alimentare locale de calitate, ca replica la invazia mancarurilor de tip fast food, a disparitiei preparatelor cu specific local si a dezinteresului oamenilor in privinta calitatii mancarii, a provenientei ei, a gustului si a felului in care alegerile culinare pe care le facem afecteaza mediul inconjurator. Slow Food este o retea internationala, fondata in 1989 in Italia si in prezent numara peste 100.000 de adepti in 160 de tari.
Pe agenda Slow Food si-au facut loc si obiective politice, tintite contra globalizarii si a produselor agricole tratate chimic sau modificate genetic.
Deviza noastra este: BUN. CURAT. CINSTIT (JUST)

Mai multe detalii: http://slowfoodbrasov.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1471
Cuvinte cheie: Targ , slow food , Evenimente Brasov

Eveniment postat de organizator

liana stanescu

Adaugat in urma cu 3910 zile, 02 Aug. 2013

Adaugat de Slow Food Brasov

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .