poze infintare centru de tineret la dumbravita timisoara

Infintare Centru de Tineret la Dumbravita (Timisoara)

Brasov , Dumbravita. Sâmbătă 12 Decembrie 2009 11:00

Categorii: Inaugurari

Infintare Centru de Tineret la Dumbravita

Fundatia Diaspora din Timisoara deruleaza un proiect in cadrul caruia se infiinteaza cate un Centru de Tineret la Dumbravita (Romania) si Szentes (Ungaria).
Aceste centre ofera posibilitate tinerilor de a petrece timpul cu activitati sportive si culturale.

Proiectul intitulat Centru Euroregional de Tineret este finantat de UNIUNEA EUROPEANA, prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013

Programul este derulat de Fundatia Diaspora din Timisoara in parteneriat cu Primaria orasului Szentes si Primaria Dumbravita.

Relatia Szentes - Dumbravita este justificata si prin trecutul istoric al localitatilor si prin migratia populatiei. Sunt localitati infratite deja de un timp indelungat. Insa relatiile s-au dezvoltat mai mult pe plan institutional, relatia dintre comunitati nu s-a dezvoltat in aceeasi proportie. Scopul definit al proiectului este cunoasterea reciproca a comunitatilor si dezvoltarea relatiilor, prin implicarea in programe comune a tineretului - ca reprezentantii generatiei viitoare. Prin infiintarea Centrelor Euroregionale de Tineret, ne adresam comunitatii din regiune. Activitatile Centrelor asigura un cadru comun interactiunii intre comunitatile din regiune. Prin evidentierea valorilor locale, proiectul promoveaza o atitudine de interes fata de valorile proprii Si comune, respectiv promoveaza coeziunea regionala. Participarea la evenimentele sportive si culturale organizate in Centre, promoveaza cooperarea transfrontaliera dintre comunitati.
Necesitatea proiectului este justificata prin doi factori:
1. Din accentuarea modului de viata sanatos rezulta imbunatatirea calitatii vietii.
2. Cresterea interesului tinerilor asupra valorilor locale si regionale, interes ce in zilele noastre se indreapta spre regiuni vestice si indepartate.

In cadrul proiectului vom orgnaiza numeroase evenimente sportive: campinate euroregionale in mai multe domenii, vom organiza evenimente culturale. Tinerii participanti cu cele mai bune rezultate in cadrul acestor competitii vor beneficia de o tabara respectiv de o excursie in regiune.

Fundatia Diaspora din Timisoara

Persoana de contact: Kati KOVACS
tel/fax: +40356-446.516
diasporatm@rdstm.ro
http://www.diasporatm.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 850
Cuvinte cheie: Dumbravita
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5222 zile, 11 Dec. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .