poze festivalul de film istoric de la rasnov 2014

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov 2014

Brasov , Rasnov. Vineri 1 August 2014 - Duminică 10 August 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Cea de-a sasea editie a Festivalului de Film Istoric de la Rasnov se va desfasura intre 1 si 10 august 2014, iar temele evenimentului din acest an sunt “Marele Razboi”, “1989, a fost sau n-a fost?” si “Los Angeles 1984”.

 


Peste 40 de filme documentare si de fictiune, dezbateri cu istorici sau martori ai evenimentelor, discutii cu actori si regizori, concerte sau prezentari de carte sunt cateva dintre activitatile pregatite pentru publicul care va vizita Cetatea Rasnov la inceputul lunii august. 

In deschiderea festivalului, care va avea loc pe 1 august, va concerta trupa romaneasca de alternative rock - byron.

Prin intermediul dezbaterilor si al proiectiilor de film, Festivalul de Film Istoric de la Rasnov va analiza cauzele si consecintele Primului Razboi Mondial si ale Caderii Cortinei de Fier in anul 1989. De asemenea, o serie de intalniri cu sportivi de marca ai Romaniei vor avea rolul de a indrepta atentia asupra Olimpiadei de la Los Angeles, din 1984. Evenimentul, un boicot al URSS si al tarilor din blocul socialist, s-a concretizat in cea mai mare performanta a sportului romanesc. 

Festivalul de Film Istoric Rasnov a ajuns la cea de-a sasea editie, fiind organizat in Cetatea Rasnov si Cinematograful Amza Pellea, si este unicul eveniment de profil din sud-estul Europei. 

Mai multe detalii: http://www.ffir.ro/ro/program.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1221
popadriana

Adaugat in urma cu 3570 zile, 10 Iun. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .