poze duke ellington orchestra la bucuresti

Duke Ellington Orchestra la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 25 Aprilie 2010 20:30
Sala Palatului

Categorii: Muzica si Concerte

Duke Ellington Orchestra, sub bagheta lui Paul Mercer Ellington, promite publicului român un spectacol exploziv, cu solo-uri de excepţie şi sunet de jazz cu parfum interbelic.

Duke Ellington a influenţat milioane de oameni din lumea întreagă. În zeci de mii de spectacole pe care le-a susţinut pe mapamond, Duke Ellington a dăruit publicului o comoară muzicală care se reînnoieşte prin fiecare generaţie de fani şi iubitori de muzică. Moştenirea lui este încă vie şi este transmisă într-un mod desăvârşit de cel mai cunoscut big band din lume: Duke Ellington Orchestra. Pe 25 aprilie 2010, orele 20.30, la Sala Palatului din Bucureşti, Duke Ellington Orchestra continuă să scrie istoria jazz-ului.

Duke Ellington, ducele jazz-ului, un "talent suprem" aşa cum îl numea criticul muzical Alistair Cooke în 1983, este părintele a numeroase inovaţii în domeniul muzicii jazz : a fost primul care a folosit vocea umană ca pe un instrument muzical, fără cuvinte, punând accentul pe contrastul dintre notele înalte şi joase, folosind în mod frecvent tonalităţile de blues, într-un stil numit "jungle music"; a contribuit la inaugurarea erei swing a jazz-ului prin melodia "It don't mean a thing"(1943); este unul dintre pionierii jazz-ului şi alături de Louis Armstrong a contribuit la transformarea acestui stil de muzică dintr-o forma de divertisment într-o reală expresie artistică.

De-a lungul vieţii a scris mii de cântece şi compoziţii, de la jazz la muzică religioasă şi chiar muzică clasică. A compus coloana sonoră a patru filme şi a cântat alături de faimoşi artişti precum John Coltrane, Louis Amstrong, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald.

Câştigător a 13 premii Grammy, Duke Ellington este apreciat astăzi pentru îndrăzneala cu care a extins graniţele jazz-ului mai mult decât orice alt muzician, fără a renunţa însă câtuşi de puţin la adevărata lui esenţă. Dovadă că muzica lui Duke Ellington trăieşte şi rămâne de actualitate. După lansarea ultimului material discografic în iunie 2009, "Best Of Duke Ellington", acesta a revenit în clasamentul albumelor Billboard 200, după o pauză de 41 de ani.

Cu toate acestea, cea mai mare realizare a sa este însăşi orchestra care îi poartă numele. Înfiinţat în anul 1923 de însuşi Ducele, iniţial sub numele de "The Washingtonians", band-ul este alcătuit din 16 instrumentişti de excepţie, printre care şi trompetistul Barrie Lee Hall, un veteran al jazz-ului. Duke Ellington Orchestra, aşa cum este numită ulterior, devine sub conducerea maestrului una dintre cele mai influente din istoria jazz-ului, atingându-şi vârful creativ în anii \'40. Astăzi, orchestra Duke Ellington este condusă din nou de un Ellington, de data aceasta de Paul Mercer, nepotul marelui "Duke". Duke Ellington Orchestra a preluat moştenirea muzicală şi concertează de 8 ani în actuala formulă, pe toate continentele. Orchestra cuprinde atât tineri interpreţi, cât şi veterani ai vechii trupe, printre care Barrie Lee Hall.

Biletele cu preţuri cuprinse între 80 şi 250 (categoria VIP) lei vor putea fi cumpărate de pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, de la casa de bilete a Sălii Palatului, din reţeaua magazinelor Germanos din întreaga ţară, din librăriile Cărtureşti (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Suceava, Constanţa), din magazinul Muzica, Unirea Shopping Center, magazinele Vodafone din ţară.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1387
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4385 zile, 02 Dec. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 26 Nov 2021 - 9 Dec 2021
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 26 Nov 2021 - 9 Dec 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 26 Nov 2021 - 9 Dec 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 26 Nov 2021 - 9 Dec 2021
  • Ai ceva de zis?

    .