poze cum aleg un vin bun curs online

Cum aleg un vin bun? Curs online

Bucuresti , Bucuresti. Luni 27 Iulie 2020 19:00 - Luni 27 Iulie 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1

Categorii: Alte Evenimente , Conferinte si Seminarii

Trei seri de vară pentru starea ta de bine, pe care le poți împărți cu prieteni vechi și noi – iată propunerea noastră pentru perioada 27-29 iulie. Fundația Calea Victoriei organizează online, din 27 iulie, seara de la 19.00, cursul Cum aleg un vin bun?. Cursul e susținut de Roxana Nicolaescu, somelier și lector cu experiență, apreciat de sute de oameni care au participat până acum la atelierele ei.

Cele trei întâlniri online, live, interactive oferă o mulțime de scurtături şi idei despre cum alegi un vin bun, oriunde ai fi în această lume. Primești recomandări și indicii despre lucrurile la care să fii atent când cumperi și când deguști un vin.

Poți face cursul cadou cuiva drag, îl poți urmări singur sau împreună cu un prieten apropiat.

Descoperă cum poți descifra universul complicat al vinurilor, cum se degustă profesionist un vin, dar și cum să alegi inspirat o astfel de băutură pentru diferite ocazii sociale.

Iată despre ce vom povesti:

1. Introducere în lumea vinurilor: istorie, geografie, cultură. Momente importante din istoria lumii vinului. Unde se cultivă viţa-de-vie şi noţiuni de viticultură – pentru că un vin bun se naşte într-o vie sănătoasă. Strugurele – de la fructul viţei-de-vie până la licoarea minunată din pahar. Câte tipuri de vin sunt şi cum le clasificăm.

Cum se face vinul alb, roz sau roşu. Cum degustăm – cadrul în care se face degustarea, ce pahare folosim, temperatura optimă de servire a unui vin. Văzul, mirosul, gustul – simţurile ne învaţă cum să înţelegem un vin. Cum să deguşti un vin ca un profesionist.

2. Soiuri şi apelaţiuni. Trecem în revistă cele mai celebre soiuri de struguri pentru vin alb şi roşu (implicit rosé-uri). Vorbim despre cele mai celebre apelaţiuni pentru soiurile de struguri discutate.

Vinuri speciale – spumante, vinuri dulci, vinuri fortifiate – din ce struguri se fac, cum se fac şi de ce ar trebui să nu le excludem din viaţa noastră.

Cum descifrăm etichetele de vin. Cum alegem vinul potrivit pentru mâncare – asortare vin-mâncare în diverse situaţii din viaţă.

3. Vinurile organice, biodinamice şi naturale. Cât ar trebui să plătim pentru un vin bun sau despre maximul de plăcere la cele mai rezonabile preţuri. Cum alegem un vin într-un restaurant, ce vinuri alegem la petreceri, întâlniri romantice sau pentru un serial de pe Netflix.

Care sunt defectele vinurilor. Încercări de a răspunde la nemuritoarea întrebare: un vin bun este vinul care îmi place mie, sau vinul apreciat de experţi?

Taxa de participare pentru întregul curs este de 240 de lei. Plătești online direct de pe pagina cursului, prin transfer bancar sau cu cardul. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, lasă un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-aleg-un-vin-bun-curs-online/

Pret bilet: 240 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 444

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1351 zile, 16 Iul. 2020

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .