poze vreau sa ma pricep la arta 18 22 iunie

Vreau să mă pricep la Artă (18-22 iunie)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Iunie 2018 19:00 - Luni 18 Iunie 2018
str. C. A. Rosetti 47 et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Alte Evenimente , Conferinte si Seminarii

Vreau să ştiu la ce mă uit când privesc un tablou! Vreau să înţeleg artă abstractă şi de ce e Picasso un mare artist! Vreau să ştiu diferenţa dintre clasic şi modern sau dintre pictural şi decorativ! Și, mai ales, vreau să înțeleg de o compoziţie e bună sau proastă și ce presupune un portret reușit.

Așa că știu exact unde îmi voi petrece serile între 18 și 22 iunie. Merg la Fundația Calea Victoriei, la școala de vară Vreau să mă pricep la Artă să aflu când este simetria bună şi când este rea, ce este perspectiva aeriană şi de ce din secolul XX se poate trăi fără ea, de ce, deși pare simplu, nu reușesc să desenez ca Matisse și așa mai departe.

Mă bucur că voi avea ocazia să analizez, cu ajutorul unui pictor, tablouri celebre și că voi putea afla de la un profesionist răspunsurile căutate. Vrei să vii și tu?

Uite ce-o să facem la cele 5 întâlniri de curs:

1: Compoziţia. Noţiuni elementare de compoziţie, tipuri de compoziţie. Centrul de interes, linia de forţă, cheia compoziţională. Compoziţii celebre: Velasquez, Manet, Tolouse Lautrec, Botero, Goya. Judecarea naturii statice şi a compoziţiei cu mai multe personaje. Vocabular.

2: Desenul. Ce înseamnă un desen bun? Cum judecăm forma? Ce înseamnă stilizarea şi esenţializarea? Cât de departe pot merge cu ele? Analiza comparată a operelor de artă: Degas, Hokusai, arta Africană, Modigliani. Judecarea studiului şi a desenului liber.

3: Culoarea. Cum se construieşte o gamă? Centrul de interes, clarobscurul, monocromia, minimalismul. Ce înseamnă un colorist? Ce e cu fovismul? Analiza comparată a operelor de artă: Pallady, Matisse, Tonitza, Vlaminck, Kees Van Dongen, Andreea Mantegna. Judecarea peisajului urban şi rural. Vocabular.

4: Expresia. Ce înseamnă forţa vizuală? Este urâtul o categorie estetică? Dacă da, până unde mă pot aventura? Care e limita de la care începe kitschul? Analiza comparată a imaginilor: Georg Grosz, Victor Brauner, Otto Dix. Judecarea portretului simplu sau dublu. Vocabular.

5: Forma. Aplicaţii în arhitectură şi design. Acordul cu contextul. Monumentalitatea sau meschinăria formei. Ce înseamnă arhitectură urâtă? Exemple negative. Înapoi la antici. Egipt şi Persia, izvor de modernitate. Supraîncărcarea. Perspectiva inversă.

Toate întâlnirile se țin seara, de la 19.00 la 21.00, la sediul Fundației Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1, între Universitate și Piața Romană. Nu uita să te înscrii pe contact@victoriei.ro și să achiți taxa de participare: locurile sunt limitate.

imagine: Joy of life, Henri Matisse

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/vreau-sa-ma-pricep-la-arta/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 688

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2232 zile, 12 Iun. 2018

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
targul de carte gaudeamus la bucuresti 2024

Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024

Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024
concert faun la bucuresti

Concert Faun la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2024
via a sanatate mister expo

Viață Sănătate Mister Expo

Bucuresti, Bucuresti. 20 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .