poze seara de carte meditatia de unde si cum incepem joi 19 aprilie
poze seara de carte meditatia de unde si cum incepem joi 19 aprilie poze seara de carte meditatia de unde si cum incepem joi 19 aprilie poze seara de carte meditatia de unde si cum incepem joi 19 aprilie

Seara de carte - Meditatia de unde si cum incepem Joi 19 aprilie

Bucuresti , Bucuresti. Joi 19 Aprilie 2012 19:00 - Joi 19 Aprilie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Alte Evenimente , Expozitii si Lansari de carte , Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 5/25

"Seara de carte" este o intalnire cu oameni preocupati de cunoastere, care creeaza oportunitati pentru interactiuni sincere.

Seara de carte
Joi, 19 aprilie 2012, 19:00 – 21:30

"Seara de carte" este o intalnire cu oameni preocupati de cunoastere, care creeaza oportunitati pentru interactiuni sincere.

"Seara de carte" se organizeaza odata pe luna la Centrul Seeds for Happiness in principal pentru a discuta despre carti, dar mai ales pentru a ne cunoaste si a impartasi cunoastere, experiente, emotii.

Tematica serii : "Despre meditatie. De unde si cum incepem?”

In ultima vreme auzim din ce in ce mai mult despre meditatie… poate avem prieteni care au inceput o practica, poate avem prieteni care au plecat prin alte tari cum ar India, Nepal, Thailanda etc.. sa descopere o spiritualitate autentica. Avem desigur prieteni care nu au plecat si au ramas in tara sa caute aici resursele necesare. Este clar, interesul creste in randul oamenilor, in randul romanilor. Dar oare cate persoane din randul curiosilor inteleg despre ce este vorba, oare cati ating o disciplina si o corectitudine in practica meditativa. De unde sa incepi, cum sa inveti sa meditezi corect, de la cine?

Avem foarte multe intrebari odata ce ne gandim la meditatie :
• este meditatia un tratament sau un proces de vindecare?
• cum ne ajuta meditatia in viata de zi cu zi?
• poate meditatia fi un fel de "pastila minune" pentru stres, anxietate?
• poate deveni meditatia un stil de viata si o cale constanta de pastrare a echilibrului?
• are meditatia un efect cumulativ sau trebuie sa continui sa o practici ca sa ii culegi roadele?
• cum putem sti daca meditam bine?
• cum sa aplicam meditatia?
• si multe altele….

In aceasta seara vom incerca sa raspundem impreuna la aceste intrebari.
Dintotdeauna, cu totii suntem intr-o continua cautare a echilibrului interior, iar una din caile despre care multi invatori spirituali vorbesc ca il putem atinge, este meditatia.

“ Meditatia ne ofera un cadru in care ne intalnim cu noi insine, sub toate aspectele noastre – sarace sau bogate, usoare sau complicate – fara a ne suprima sau exagera experientele. Ideea de baza este sa nu ne judecam sau sa ne cenzuram, ci sa luam contact cu gandurile, sentimentele si senzatiile noastre pe masura ce apar, iar apoi sa ne detasam de ele. In acest fel, ne putem purifica existenta. Milioane de meditatori din trecut au facut acest lucru, iar noi suntem la fel de capabili.” – Bill Karelis
„Suntem, in prezent, fiinte umane dotate cu toate facultatile necesare acestor achizitii spirituale (...) Acum, prin urmare, trebuie sa incepem practicarea Dharmei, si in special a calmului mental si a viziunii superioare, caci mai tarziu, in viitor, ne va fi greu sa mai intalnim toate aceste conditii favorabile care cer producerea cauzelor necesare. Pe de alta parte, nu avem timp de pierdut amanand pe mai tarziu practicarea Dharmei, deoarece nu avem nici cea mai mica certitudine ca vom mai ramane mult timp in această viata.” (Geshe Rabten, Comorile Dharmei, Herald, 2003)

In aceasta seara avem ocazia sa aproundam si sa castigam in urma tombolei cartea “Meditatia si viata cotidiana” aparuta la Editura Herald. O carte ce contine instructiuni indispensabile tuturor celor care doresc sa se dedice in mod serios practicii meditatiei. Cursul de meditatie prezentat aici constituie o abordare progresiva a practicii adaptata debutantului sincer. Gratie maiestriei sale pedagogice, Gueshe Rabten a creat o metoda clara si accesibila, la indemana oricarei persoane ce se dedica practicii. Aceasta deschide poarta dezvoltarii interioare a mintii noastre, permitandu-i astfel un progres continuu si obtinerea realizarilor; ea arata cu o deosebita precizie modul in care putem actualiza si dezvolta potentialitatile naturale ale mintii noastre precum concentrarea, atentia si intelepciunea. Pe scurt, ea reprezinta un ghid practic pentru realizarea unei meditatii autentice
http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=420

Tu ce crezi despre meditatie? Ai descoperit resursele necesare practicii constiente a meditatiei? Ce ai mai descoperit pe drum? Ce carti te-au ajutat ? Daca esti catusi de putin interesat de subiect, te astept cu mare drag joi 19 martie, ora 19:00 la "Seara de carte" pentru a discuta despre tematica intalnirii. Sunt convins ca impreuna si prin ancora cartilor ne vom putea apropia de o intelegere mai profunda asupra meditatiei si cum putem atinge la o disciplina corecta.

Ne-am bucura sa aduci o carte preferata in care ai gasit sprijin si inspiratie pentru a discuta despre tema intalnirii. Orice este relevant, indiferent daca este vorba de un fragment sau cateva pagini de citit.

Totodata in biblioteca centrului vom dispune de o sumedenie de carti care abordeaza aceasta tematica in toate aspectele ei.

Prin generozitatea editurilor partenere(Ed. Herald, Cartile Elena Francisc, Ed. Curtea Veche) vom dispune de alte titluri importante pe baza carora sa discutam. La sfarstitul intalnirii puteti castiga una dintre aceste carti in urma unei tombole.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Va rog sa trimiteti confirmarea de participare la coordonatele de contact de mai jos:

E-mail : vlad@seedsforhappiness.ro , telefon: 0735 565 140.

Intrarea este libera, insa va sugeram sa faceti o donatie de 10 ron in vederea sustinerii activitatilor Centrului, care sunt intotdeauna apreciate si binevenite. Vom fi invaluiti de muzica buna, ceva de rontait, ceai cald parfumat si bucuria de a fi impreuna.

Mai multe detalii: http://www.seara-de-carte.com/news/a19-aprilie-seara-de-carte-tematica-meditatia-de-unde-si-cum-incepem-ora-19-00-/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 779

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4363 zile, 17 Apr. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .