poze o noapte furtunoasa viceversa

O noapte furtunoasa - Viceversa

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 24 Februarie 2013 18:00 - Duminică 24 Februarie 2013
Muzeul National al Taranului Roman, Soseaua Kiseleff nr. 3

Categorii: Alte Evenimente , Spectacole si Filme , Festivaluri

Numar min/max participanti: 0/300

O Noapte Furtunoasa - Viceversa - spectacol de teatru

Teatrul Independent Odiseu invita publicul la o piesa de teatru inedita - “O noapte furtunoasa - Viceversa”, un spectacol realizat cu sustinerea canalului documentar Viasat History, duminica, 24 februarie 2013, de la ora 18,00, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului National al taranului Roman.

Originala adaptare dupa piesa ”O noapte furtunoasa” de I.L.Caragiale, realizata de regizorul si dramaturgul Stefanis Lupu, este o premiera in teatrul romanesc: noutatea absoluta este aceea ca partiturile personajelor sunt inversate: personajele feminine devin masculine si invers. astfel, Rica Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj aparent plin de aplomb si tupeu, punand sub semnul intrebarii conventionala suprematie masculina in relatia traditionala barbat-femeie. Si Chiriac este supus transformarii, devenind Chira, dand un nou sens transcenderii relatiilor sentimentale si o forta speciala personajului ce traieste o aventura amoroasa cu Vily – personajul Veta din piesa lui Caragiale.

Practic, toate personajele trec printr-o metamorfoza ce ofera spectatorului un nou univers social, care pastreaza intact comicul clasic al piesei, mentinand treaz interesul publicului pentru ca, prin actul modernizarii piesei lui Caragiale, acesta devine parte din derularea jocului scenic al actorilor.

“Pentru noi, actorii, adaptarea aceasta dupa O noapte furtunoasaa insemnat o provocare, aceea de a aduce in fata publicului niste partituri intrate in repertoriul - si poate chiar in patrimoniul - national intr-o cu totul alta “voce” si de a face asta intr-o maniera credibila si pe care publicul sa o aprecieze”, spune actorul Cristi Martin, cel care joaca rolul Vily – adica Veta.“in plus, montarea aceasta este o reactualizare in tuse si mai puternice a intrigii traditionale, fiindca, de data aceasta, femeia e la putere”, glumeste Cristi Martin.

Textul este sustinut de o distributie remarcabila, care include actori foarte cunoscuti si iubiti de publicul roman:

Madam Dumitra (Jupan Dumitrache) – Mihaela Coveseanu
Vily (Veta) – Cristian Martin
Zizi (Zita) – Iulian Ilinca
Chira (Chiriac) – Veronica Popescu
Rita Venturiano (Rica Venturiano) – alexandra Timofte / anca Olteanu
Coana Nina (Nae Ipingescu) – Claudia Croitoru
Spira (Spiridon) – Smaranda Gabudeanu / Daria Lupu

Piesa depaseste simpla modificare de mentalitate a personajelor caragialene, iar intriga are ca fundal elemente contemporane de viata sociala: personajele sunt in pas cu moda prezentului, atat sub aspect vestimentar si de limbaj, cat si sub aspectul tehnologiei, ele avand la indemana laptopul si telefonul mobil.

In viziunea regizorala a lui Lupu, intriga piesei clasice a lui Caragiale incita spectatorii la o actiune de redimensionare a perceperii personajelor cu toate implicatiile sociale si morale impuse de evolutia ireversibila a societatii romanesti actuale. ”O noapte furtunoasa - Viceversa” reuseste sa pastreze intacte valoarea si actualitatea textului dramatic al lui Caragiale, eternul uman asa cum a fost surprins de autor.


Biletele se pot achizitiona din reteaua MyTicket, de pe site-ul www.myticket.ro, precum si din reteaua de distributie MyTicket: magazinele Diverta selectate, Sala Palatului, magazinul Muzica si libraria Mihai Eminescu din Bucuresti.

De asemenea, biletele se pot rezerva telefonic, la numarul 0756347677, sau prin email, la bilete@oysterzax.com. Biletele rezervate se vor ridica de la sala de spectacol, cu 30 de minute inainte de inceperea reprezentatiei.

Un spectacol sustinut de: Viasat History
Producator: Oyster&Zax
Partener: Muzeul National al taranului Roman
Parteneri media: Evenimentul Zilei, Romania Libera, Metropotam.ro, BeWhere, CalendarEvenimente.ro, HipMag.ro, Oops Media

Mai multe detalii: https://www.myticket.ro/evenimente/o-noapte-furtunoasa-viceversa-muzeul-taranului-roman-bucuresti-24-februarie-2013.html

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1425

Eveniment postat de organizator

oyster and zax

Adaugat in urma cu 4071 zile, 04 Feb. 2013

Adaugat de OysterZax

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 7

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .